Tarragona, Sant Cugat, Viladecans, l’Hospitalet, Badalona i Manresa han muntat una petita gira per portar el gener als seus teatres l’obra Argelino, servidor de dos amos -que encara no s’ha vist a Barcelona- i que és una producció del prestigiós Teatro de la Abadía de Madrid i del grup Animalario. La companyia, que serà la primera vegada que actuïi a Manresa, té entre les seves cares més populars l’actor Alberto San Juan.

Amb aquest espectacle, que arribarà a Manresa el diumenge 25 de gener (18 h), s’encetarà la programació de teatre de la Sala Gran del Kursaal de l’any 2009. «Serà el preàmbul de la nova temporada», explica Joan Morros, responsable d’El Galliner, entitat encarregada de programar al teatre del Passeig. L’obra és, també, el primer resultat d’un «treball en xarxa amb teatres de dimensions similars al Kursaal», diu Morros. A aquest treball conjunt per sumar esforços s’hi ha d’afegir, també, el teatre de Granollers, tot i que encara no en aquesta obra. L’objectiu és, segons el responsable d’El Galliner, portar als teatres catalans muntatges que pel seu cost, per exemple, seria molt difícil de programar en solitari».

Animalario farà gira per Catalunya, on visitarà primer el teatre Joventut de l’Hospitalet, el 24 de gener, abans d’actuar a Manresa. Després passarà pel teatre auditori de Sant Cugat (30 de gener), el teatre Zorrilla de Badalona (31 de gener), l’Àtrium de Viladecans (1 de febrer) i clourà la gira al teatre Metropol de Tarragona, el 6 de febrer. Les entrades per a la funció de Manresa es posaran a la venda el dilluns, 15 de desembre a les 6 de la tarda. Costen 24 euros (18 amb el carnet de Galliner) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal de dilluns a divendres de 6 a 9 del vespre, i dissabtes de 10 a 1 del migdia, i de 6 a 9 del vespre; per telèfon (93 872 36 36) i una hora abans de cada funció. També es poden comprar per Internet a la pàgina www.kursaal.cat

Argelino, servidor de dos amos es va estrenar el desembre de 2007 a partir de l’obra de Carlo Goldoni i en una particular adaptació de la companyia Animalario. Amb direcció d’Andrés Lima i versió d’Alberto San Juan i el mateix Lima, l’obra és una comèdia que parla de l’explotació i la lluita de classes. El repartiment el formen Elisabet Gelabert (Clarissa), Javier Gutiérrez (Argelino), Alberto Jiménez (Pantalone) i Rosa Manteiga (Beatriz).