Ferran Sarrió, de l’organització, explica que els diners recollits «es dedicaran a les necessitats dels centres oberts, sigui per fer joguines o per a qualsevol tipus de material didàctic que requereixin».

Entre els grups participants d’aquesta edició destaquen Dept i Sherpah, dues formacions que ja s’han convertit en uns incondicionals del certamen, a més dels manresans Clepton i de la banda lleidatana Pastorets Rock. Sarrió comenta que escullen «aquells grups que són de la comarca del Bages i que, al mateix temps, poden atreure el major nombre de gent possible. Per altra banda, hem de tenir en compte que són bandes que participen en el projecte de forma altruista i no sempre és fàcil completar el cartell». Els manresans Dept, que actualment estan gravant el seu cinquè disc, coincidint amb el desè aniversari de la banda, no s’han perdut cap edició des de l’any 2002, unes xifres similars a Sherpah. Tampoc no són uns estranys al Rock’n’Reis els Pastorets Rock, ja que la banda va participar a la iniciativa solidària en l’edició de l’any 2006. Aquesta vegada, però, presentaran el seu últim àlbum, 2 de 10 amb faixa... Tancaran el cartell els manresans Clepton, guanyadors del concurs Directes 08.

El concert, que començarà a partir de 2/4 de 10 del vespre al pavelló del Vell Congost, tindrà un preu de 7 euros, un augment de dos euros respecte dels últims anys. Tot i això, l’organització espera com a mínim igualar la participació de l’any passat, que va ser d’unes 850 persones. Sarrió diu que «l’objectiu és mantenir aquesta afluència de públic o superar-la fins a assolir al voltant del miler d’espectadors».

Al llarg de la nit, al Vell Congost hi haurà una parada del projecte Som.nit, una iniciativa de Creu Roja que consisteix en la prevenció i reducció de riscos en el consum de drogues. En aquesta parada hi haurà alcoholímetres i un servei d’anàlisi de drogues, a més de facilitar begudes sense alcohol com aigua i sucs.