20 de desembre de 2008
20.12.2008
política cultural

Montilla proposarà a Bru de Sala per presidir el Consell de les Arts

19.12.2008 | 20:52

El president català, José Montilla, proposarà a l'intel·lectual Xavier Bru de Sala com a president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts després de consultar als membres d'aquest ens, segons que han assegurat a Efe fonts del Govern.

En un comunicat, el Departament de Presidència ha donat a conèixer aquesta tarda la proposta de Montilla d'onze membres que formaran el plenari d'aquest organisme que assessorarà el Govern en el conjunt de la seva política cultural i que organitzarà la política de suport i de promoció de la creació artística.

El crític d'art Xavier Antich; l'arquitecte Juli Capella; l'escriptor Jordi Coca, l'humanista Manel Forcano, la galerista Chantal Grande, l'advocat Francesc Guardans, l'actriu Sílvia Munt, la gestora cultural Marta Oliveras, la crítica d'art Pilar Parcerisas, la realitzadora Rosa Vergés i l'intel·lectual Xavier Bru de Sala són els onze seleccionats.

Està previst que el Parlament ratifiqui la proposta a final de gener i a partir d'aquí es nomenarà a la persona que exercirà la presidència i a les quals exerciran la vicepresidència primera i segona de l'organisme.

El mandat dels membres d'aquest ens serà de cinc anys i podran ser reelegits per un segon mandat de cinc anys més com a màxim.

Tant la presidència com les vicepresidències tindran dedicació exclusiva i estaran subjectes al règim d'incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat.

La resta de membres tindran dedicació a temps parcial i no estaran subjectes a un règim d'incompatibilitats tan estricte, ja que el Parlament va aprovar dimecres una modificació de la llei del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts que introdueix més flexibilitat en aquest sentit.

Tot i així, la llei manté que serà incompatible amb formar part d'aquest Consell ser membre del Parlament o del Govern, exercir qualsevol càrrec d'elecció o designació política o bé exercir funcions de direcció o executives en partits polítics o en organitzacions sindicals o empresarials.

Elaborar l'informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts a Catalunya, afavorir el diàleg entre el món de la creació i la Generalitat o bé emetre informes preceptius sobre el nomenament dels responsables d'equipaments culturals seran algunes de les funcions que tindrà el Consell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.