22 de desembre de 2008
22.12.2008
CULTURES
HISTÒRIA  

Cal Rosal recull els seus 150 anys de vida en un llibre que es presenta avui

21.12.2008 | 01:00

La colònia tèxtil de Cal Rosal, al municipi d´Olvan, acollirà avui a les 5 de la tarda, la presentació del llibre Cal Rosal 150 anys (1858-2008), una obra que dóna una mirada al passat i una perspectiva de futur de la colònia a través de fotografies i de vivències personals de persones que van viure a Cal Rosal.

La primera edició ha estat de 1.500 exemplars que es vendran a un preu d´entre 15 i 18 euros cadascun.
La colònia, que aquest any celebra el seu 150è aniversari, ha commemorat al llarg de l´any aquesta efemèride amb exposicions i diferents actes. Precisament, la mostra que va organitzar l´entitat Els Amics del Trial de Cal Rosal el juliol passat va ser un punt de partida important per a la confecció del llibre. Judit Carreras, alcaldessa d´Olvan, explica que «la visita a l´exposició de gent vinculada a Cal Rosal va donar la possibilitat de recollir noves imatges d´època». Ha sigut precisament aquesta implicació col·lectiva el que ha propiciat l´aparició de l´obra, que ha coordinat l´entitat Àmbit de Recerques del Berguedà i que ha tingut la participació d´entitats i persones que han estat vinculades a aquest nucli berguedà al llarg de la història. «És un llibre col·lectiu i participatiu que ofereix diferents visions i perspectives del que ha estat la colònia de Cal Rosal», afirma Carreras.
Al llarg de 128 pàgines i dividit en 10 capítols diferents, Cal Rosal 150 anys (1858-2008) fa un repàs històric a la importància tèxtil del nucli, així com també a través de vivències personals i amb dos convidats d´excepció: el president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. «Són dues col·laboracions especials que conjuguen l´esperit d´aquesta obra. El president dóna una mirada del que han representat les colònies pel país i el conseller Nadal dóna una visió de futur», comenta Carreras.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema