Segurament el títol espanyol no els ajudarà a guanyar-se les simpaties de la crítica estatal, però Resacón en las Vegas és una comèdia eixelebrada que fins i tot ha convençut els experts nord-americans. De fet, es tracta d´un film del qual s´esperava poc i que ja ha recaptat 262 milions de dòlars des de la seva estrena, una xifra només inferior a l´aconseguida enguany per Star Trek, Up, Harry Potter i Transformers. Però, què té aquesta petita producció per convèncer tanta gent? Doncs ni cares conegudes, ni efectes especials, ni un director prestigiós.

Resacón en las Vegas s´ha convertit en un fenomen gràcies al boca-orella, que ha fet que els espectadors satisfets expliquessin la seva bona experiència als coneguts. L´argument potser ens pot semblar una mica simple, però resulta d´una eficàcia aclaparadora: dos dies abans de la seva boda, Doug i tres amics viatgen a Las Vegas amb la intenció de celebrar una festa de comiat de solter que puguin recordar durant molts i molts anys. Paradoxalment, l´endemà, la ressaca és tan descomunal que no tenen cap record de la nit anterior i tot sembla indicar que va ser mogudeta. Ningú no troba Doug, un ha perdut una dent, un altre descobreix a l´habitació de l´hotel un nadó que no saben de qui és i, el que és pitjor, també hi troben un tigre que se´ls vol cruspir a tots.

Todd Phillips, director de Starsky y Hutch, ha vist revitalitzada la seva carrera amb aquest film protagonitzat pels gairebé desconeguts Bradley Cooper, a qui retrobarem aviat a Qué les pasa a los hombres; Ed Helms, de la sèrie The office; Justin Bartha (La búsqueda); Zach Galifianakis (Algo pasa en Las Vegas); i en un petit paper, la més popular, Heather Graham (Boogie nights).