A il·lusió no els guanyarà ningú. Els quatre joves músics bagencs de Suite afronten avui la primera fase del concurs Emergenza amb la satisfacció de l'oportunitat que els brinda participar en un certamen que comença a Catalunya però reserva una final mundial pels millors de cada continent. Vuit formacions d'arreu del país competiran a la sala Mephisto de Barcelona en una batalla de bandes de la qual els escollits pel públic i pel jurat passaran a la segona ronda.

"Per a nosaltres, és una ocasió magnífica per donar-nos a conèixer", va explicar ahir Pol Brau, cantant i guitarrista d'un quartet que completen el també santpedorenc Oriol Font (bateria), el manresà Jesús Calleja (guitarra i veus) i Valentí Riera (baix), d'Aguilar de Segarra. La seva actuació de mitja hora començarà al voltant de 2/4 de 9 del vespre amb la nombrosa presència del mig centenar de seguidors que es desplaçaran fins el carrer Roc Boronat de la capital catalana en l'autocar fletat pels membres de la banda.

Suite es va crear a finals del 2007 i l'any passat ja van poder editar el seu primer disc, What can I dream today?, amb deu temes de factura pròpia. Un trajecte encara incipient en el món de la música que estan recorrent amb el treball com a consigna i la sort al seu costat. "No ens podem queixar", explica Brau. "Hem pogut actuar en diferents escenaris de la Catalunya central, i ara afrontem el concert de Barcelona amb moltes ganes d'agradar". El repertori que exhibirà Suite a l'escenari de Mephisto es composarà principalment de les cançons del seu treball de debut, però també hi haurà alguna versió.

L'Emergenza és un concurs de grups que es va posar en marxa el 1995 i actualment té una prestigiosa dimensió internacional. Pensar en arribar a la final europea d'Alemanya és un més un somni que un objectiu realista, admet Brau, que xifra en "el treball i la humilitat" les seves opcions de continuar evolucionant com a creadors i intèrprets. "Vem començar com un grup marcadament de pop, però de les cançons de fa un any a les d'ara hi ha un progrés evident. Suite s'ha anat nodrint de les influències de cadascun dels seus membres, i això fa que el nostre rock tingui molt matisos". Després dels concerts previstos pels propers dies, el grup es tancarà a l'estudi per donar cos al seu segon disc, previst per l'any vinent.