Durant quatre dies, Igualada, al seu teatre de l'Ateneu, serà la capital dels telefilms gràcies a una nova edició del Zoom, la setena ja, que portarà a Igualada les novetats més cridaneres d'aquest format de ficció. Avui arrenca amb Violetes, un drama amb molta presència catalana que vol desafiar en els premis vuit altres produccions, sobretot alemanyes, i algunes amb gust mediterrani i estatal. I a més, de la mà de moltes d'aquestes produccions vindran importants noms de l'escena audiovisual de Catalunya i de tot l'Estat. Els noms són prou eloqüents, Emma Ozores, Mariví Bilbao o Joan-Lluís Bozzo. I per a avui mateix, juntament amb la primera, farà acte de presència a la cerimònia d'obertura una autèntica patum del teatre i la televisió catalanes, Mercedes Sampietro, segurament l'actriu catalana amb més bagatge dels darrers trenta anys.

El Zoom manté les línies mestres dels altres anys, amb algunes novetats engrescadores. Com a principal novetat, el certamen lliurarà aquest any el Premi Auguri Sita Murt, un guardó que neix d'una estreta col·laboració amb la firma de moda catalana i que vol reconèixer la feina de joves ac- trius amb gran projecció de futur. Enguany, el guardó recau en l'actriu Aida Folch.

Quant a la programació del festival, el director del Zoom, Jordi Comellas, ja ha destacat el manteniment -en un any difícil per la crisi- del nombre de treballs inscrits per competir en la Secció Oficial, més d'una trentena, i ha assenyalat el nivell creixent de qualitat dels telefilms presentats. També un dels plats forts de la setena edició del Zoom serà el Fòrum de l'Espectador, un col·loqui entre públic i professionals de la televisió que tindrà lloc demà, dijous, 5 de novembre. Si l'any passat els actors de la sèrie de TV3 Ventdelplà van reunir més de 500 persones, aquest any s'espera el mateix efecte amb la presència del director Joan Lluís Bozzo i bona part del repartiment de la sèrie inèdita de Televisió de Catalunya La sagrada família, una producció de Dagoll Dagom que s'estrenarà a la cadena autonòmica l'any que ve.

L'autèntic desembarcament d'estrelles audiovisuals esperarà a dissabte, en la gala de cloenda, on se sumaran a Aida Folch les ac- trius Mariví Bilbao (la iaia llenguda de La que se avecina), Montse Germán (Laberint d'ombres), Jordi Boixaderas (El cor de la ciutat, Ventdelplà) i Miquel Àngel Ripeu, que podem veure normalment a Crackòvia.

En aquesta gala de cloenda, es lliuraran els tres premis grossos: millor actor, millor guió i millor director.