El duo de Puerto Rico Calle 13 va ser el gran triomfador de la desena edició dels Grammy Latinos celebrada a l'hotel casino Mandalay Bay de Las Vegas, a l'assolir els cinc premis als que estaven nominats.

Els 'reguetoneros' René Pérez i Eduardo Cabra, Calle 13, se´n van endur els guardons de Millor àlbum de l'any i Millor àlbum de música urbana per "Los de atrás vienen conmigo", Millor enregistrament i Millor cançó alternativa per "No hay nadie como tú", i Millor vídeo musical versió curta per "La perla" al costat de Rubén Blades.

La gal•la del desè aniversari dels Grammy Latinos va suposar un autèntic revés per als artistes espanyols, doncs Bebe, Bunbury, La Oreja de Van Gogh, La Quinta Estación, Álex Ubago o Amaia Montero se´n van anar amb les mans buides.

Per contra, Niña Pastori va emportar-se el premi al millor àlbum de flamenc de l'any per "Esperando verte", el seu setè disc, imposant-se a artistes de la talla de Vicente Amigo, Enrique Morente, Miguel Poveda i Carmen Linares.

Jarabe de Palo, que optava a dos Grammy Latino, es va quedar sense el de Millor àlbum vocal de pop per a duo o grup (que va ser per als mexicans Reik per "Un día más"), però sí se´n va endur el premi a la millor enginyeria d'enregistrament per "Orquesta reciclando", un disc en el que Pau Donés revisa els seus grans èxits.

Per la seva banda, la cantautora argentina Mercedes Sosa, que va morir el passat 4 d'octubre als 74 anys, va rebre l'homenatge pòstum dels membres Academia Latina de Grabación amb dos Grammy, uneix al Millor àlbum folklòric i altre al Millor disseny gràfic d'un disc, per "Cantora 1".