Avui a les deu del vespre, Igualada concentrarà al seu Teatre de l'Ateneu una constel·lació d'estrelles de l'escena audiovisual, ben infreqüent, a la gala de cloenda del Zoom. Jordi Boixaderas, Aida Folch, Laura Guiteras, Jaume Santacana o Mariví Bilbao seran alguns dels noms que estaran a Igualada al vespre, moment en el que es repartiran els Premis Zoom al millor guió, millor director i millor pel·lícula.

Avui és lliurarà la principal novetat d'aquest any el Premi Auguri Sita Murt, un guardó que neix d'una estreta col·laboració amb la firma de moda catalana i que vol reconèixer la feina de joves actrius amb gran projecció de futur. Enguany, el guardó recau en l'actriu Aida Folch i li serà entregat per la mateixa dissenyadora.

De moment, però, encara quedaran per avui, abans de la cloenda, dos films a competició, Grands Reporters, a les quatre de la tarda, del polifacètic realitzador francès Gilles de Maistre, que ha dirigit més de cent grans reportatges i documentals, dels quals cal destacar la cinta Le premier cri, nominada l'any passat als Premis César. El teleÞlm narra la història de la Claire, una periodista que decideix marxar al Txad per realitzar 'periodisme autèntic'. Allà coneix en Pierre, corresponsal de vocació. A través del destí d'un nen que els acompanya mesuraran la diÞcultat de donar signiÞcat a allò que viuen i diuen. A les sis es projectarà Happy Together, una producció dels guanyadors del premi al Millor TeleÞlm del Zoom 2007 per Vidange Perdue, Geoffrey Enthoven i Mariano Vanhoof, que tornen enguany a Igualada amb la seva darrera producció. Amb el drama Happy Together, director i productor, respectivament, alimenten la seva vena més dramàtica per continuar demostrant una bona evolució i qualitat creatives. Enthoven i Vanhoof sumen sis guardons internacionals, entre els quals destaca el premi del públic 2001 en el prestigiós Festival Internacional de Flandes per Les enfants de l'amour, el seu primer llargmetratge.

A destacar també avui el lliurament del Premi a la Trajectòria que rebrà Mariví Bilbao, la iaia macarra de La que se avecina, l'antiga Aquí no hay quien viva.