Cristian Varela és considerat, senzillament, el millor DJ de techno del món. L´avalen els guardons rebuts als premis International Ibiza 2007 i als Deejay Mags 2008, aquests a punt de celebrar ara l´edició del 2009, quan se sabrà si perd o manté la corona. Avui, divendres, els amants d´aquest gènere musical de la Catalunya central tenen una oportunitat única d´escoltar-lo i veure´l actuar en directe i jutjar per ells mateixos. El madrileny oferirà una sessió que començarà a la mitja nit, a la discoteca Menfis. Compartirà cartell amb MR Bosco (Space Ibiza, Eden Ibiza ) i el DJ resident Ivan Garcia.

Varela va néixer en una família d´artistes. L´avi va ser director de Radio Madrid; la mare i l´àvia, ballarines de ballet; i el pare, actor de teatre dramàtic. No és estrany, doncs, que quan tenia 9 anys ja comencés a encarar el seu futur professional cap al món dels escenaris. A aquesta edat va assistir a la seva primera classe de piano i solfeig. Era el 1984, i vint-i-cinc anys més tard s´ha convertit en una estrella internacional que recorre els millors clubs del món i és una peça fixa de festivals com I Love Techno (Bèlgica), Awakenings (Holanda), Nature One i Liberty One (ambdós a Alemanya).

Els reconeixements per les seves sessions –agressiva però acurada manera d´actuar– li van començar a ploure ja fa anys. El 1994 va rebre el premi al millor DJ techno de l´estat. Però si als clubs té requesta, el seu treball a l´estudi no es pot passar per alt. És autor de més de 150 cançons, algunes de les quals creades exclusivament per a esdeveniments com la Pasarela Cibeles de Madrid. Una recopilació d´aquest treball es pot trobar al disc The Best Of Cristian Varela, publicat el març d´aquest any 2009, encara que el seu èxit més rotund fins ara ha estat el maxi Groovie Wavedrums, distribuït per tot el món l´any 2000.

Poc després de llançament del disc, aprofitant l´èxit obtingut, Varela va fundar en solitari el segell Donkeyhead Recordings, on, entre altres estils, també s´ha deixat seduir per l´electro, l´ambient i el house, els treballs que firma amb el pseudònim Carlos Durán. Amb aquest mateix nom també està oferint sessions de house a Nova York, Chicago i Madrid.

Les entrades tenen un preu de 15 euros a la taquilla (consumició inclosa). També es poden adquirir de forma anticipada, per 10 euros, als locals del Bages i el Berguedà que col·laboren amb la discoteca manresana.