Un santpedorenc i una santjoanenca tocaran demà al Palau de la Música, amb l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (JOIPC). L'orquestra, fundada el 2004 a Mallorca, celebra amb aquest concert el seu 5è aniversari. La formació aplega joves del territori de parla catalana (actualment de l'Alguer, Andorra, Catalunya, Franja de ponent, Illes Balears i País Valencià) d'entre 18 i 26 anys i té com a objectiu recuperar repertori d'autors catalans. Cada any es treballen obres de compositors de diverses parts del territori, en un procés que comença amb la recuperació de les partitures i culmina amb la gravació d'un disc i un concert.

L'orquestra ha estat reunida en un estatge des de l'1 d'abril, temps en què s'ha gravat el cinquè volum de la sèrie d'autors catalans que sortirà al carrer d'aquí un any aproximadament.

David Santamaria, violinista de Santpedor, i Núria Galvañ, violoncel·lista de Sant Joan de Vilatorrada, formen part de l'actual formació des de la seva fundació i de l'any 2006, respectivament. Per accedir-hi els músics han de passar una prova d'accés, que es revalida cada dos anys.

"La filosofia de recuperar el repertori que ha anat quedant oblidat està molt bé i és necessària", afirma el violinista David Santamaria, "encara que es tracti d'obres desconegudes. Si no recuperem nosaltres aquestes peces, que no s'han tocat des de fa cent o dos-cents anys, no ho farà ningú".

Els concerts combinen les obres d'autors dels països catalans amb obres de compositors més coneguts. Al concert de diumenge, l'orquestra interpretarà a la primera part obres de J. Pahissa (Catalunya), A. Blanquer (València) i B. Samper (Mallorca), i a la segona part, la Missa de Glòria de Puccini, sota la direcció de Salvador Brotons. La JOIPC s'acompanyarà en aquesta ocasió amb el Cor Jove de l'Orfeó Català i el Cor Ametsa Gazte d'Irún.