El Museu Metropolità d'Art de Nova York (Met) va presentar avui la seva més ambiciosa exposició de Picasso, en què per primera vegada mostrarà totes les seves obres del pintor espanyol, inclosa una de la qual el mateix artista va renegar.

"Picasso al Met és el projecte amb el què somia un comissari: Teníem el material a casa i era possible fer-ho. És tremendament emocionant quan tens tantes fonts a les quals acudir", ha assegurat avui Gary Tinterow, president del Departament d'Art del Segle XIX , Modern i Contemporani.

Tinterow presentar a la premsa una exposició que es podrà visitar del 27 d'abril l'1 d'agost al museu novaiorquès i que està composta de tres-centes obres de Pablo Picasso (1881-1973).

La col·lecció de Picasso de Met, treballada durant els últims seixanta anys, és una de les més importants del món, ja que inclou 34 pintures, 58 dibuixos, 12 escultures i ceràmiques, i uns 200 gravats, dels quals molts mai han estat mostrats per el museu.

Tampoc abans s'havia mostrat "Escena eròtica", un quadre més conegut com "La douleur", que s'ha passat els últims 28 anys en els soterranis del Met i del qual el mateix artista va renegar al seu dia.

"Els he fet pitjors. Va ser una broma entre amics", va dir al seu dia Picasso (1881-1973) el seu company Pierre Daix sobre aquesta obra, pintada en els primers anys de la dècada de 1900.

El Picasso més jove que es podrà veure és el de l'autoretrat que va fer quan només tenia 18 anys i al qual va titular "Jo".

A partir d'aquí, s'ofereix un complet repàs de l'obra d'aquest polifacètic artista amb peces tan emblemàtiques com el retrat realitzat el 1906 de l'escriptora nord-americana Gertrude Stein, a la casa de la qual va ser centre de reunions dels protagonistes dels moviments d'avantguarda més influents de l'època.