Respira és el disc del naixement del projecte Nuar, grup de pop-rock de Barcelona que, després d'una carrera de fons en què hi ha hagut canvis de nom, d'idioma, de músics, ara comença a volar. Un dels seus punts d'aterratge serà avui (23 h) el cafè teatre Voilà!, a la cantonada Cós-Francesc Moragas de Manresa, on es podran escoltar els deu temes del seu primer treball. Albert Carbonell (Barcelona, 1982), veu i guitarra; Pol Cruells (Sabadell, 1971), baix; i Àlex Carballo (Barcelona, 1982), bateria, també tocaran alguna versió i avancen que potser també algun tema nou al qual donen voltes de cara a un segon disc.

Sobre l'actual moment de Nuar, Carbonell destaca que "ara la part de hobby ja està feta i ve la part difícil, d'intentar professionalitzar el grup. És la part més complicada, però la que reporta més recompensa. A veure com funciona". Per fer-la funcionar, el doctorand en genètica, el bibliotecari i l'estudiant de telecomunicacions no escatimen en energia, tant en la campanya de promoció, prestant-se a entrevistes als mitjans, com en els concerts. L'objectiu és que "ens conegui molta gent", diuen. Perquè el seu públic pugui estar-ne al dia, Nuar està present a Myspace i a Facebook, i també té un bloc: nuarmusica.blogspot.com.

En directe, es presenten en dos formats. Una formació elèctrica per a sales grans, en què els acompanya Joan Vila a la guitarra, en la qual el seu so és el més semblant al disc, en què també ha participat Natàlia Mora, als cors i percussions. I un format per a sales petites, que serà el que es veurà avui al Voilà! En aquest cas, Cruells exposa que el públic que ja hagi escoltat Respira trobarà al concert "una versió acústica de les cançons, i també més proximitat per atansar-se a cantar les tornades...".

Respira va començar a volar el maig, i des de llavors, amb el videoclip del primer single, Cec sense tu, ha sonat en diferents cadenes de ràdio i televisió del país. Carbonell explica que el disc "és una barreja eclèctica de diferents estils que hem anat conreant en els anys de trajectòria que porta el grup. Hem intentat buscar una combinació de deu temes que poguessin agradar i que fossin variats perquè sigui divertit d'escoltar". Cruells incideix en què ha estat la producció dels germans Oriol i Jaume Saltor, de Gorvijac Music, el que "ha donat uniformitat i un empaquetat sonor, modern i actual" al seu treball, que combina influències del pop britànic, el rock alternatiu americà, harmonies del jazz i alguna pinzellada folk. Quant a les lletres, van des de l'amor fins a la crítica social.

Els integrants de Nuar troben "divertida" la resposta del públic a la seva proposta "perquè vas veient que hi ha diferents sectors", segons el cantant. D'una banda, els assistents als concerts que esperen trobar més del pop clàssic que han escoltat a la ràdio els agraden temes com Murs, L'últim vol a Formentera i Respirar. I, d'altra banda, gent que, per gustos musicals, es decanta pels temes més elèctrics i foscos com La ciutat i Moments. "És divertit perquè veus que pots arribar a un públic divers amb un mateix disc", diu.