'Buried' ('Enterrat'), la cinta dirigida pel gallec Rodrigo Cortés podria quedar-se sense carrera cap als Oscars. La qüestió és que si el guionista de la pel·lícula, Chris Sparling, no hagués enviat una sèrie de cartes a diversos membres de l'Acadèmia americana no hagués passat res. A la carta, hi exaltava les virtuts del seu treball i els insta a votar per la pel·lícula perquè pugui aconseguir alguna candidatura.

Segons recorda ´The Hoolywood Reporter´, que va destapar l'escàndol aquest cap de setmana, les regles de l'Acadèmia permeten l'enviament de les cartes però sempre que no exalcin els mèrits d'una pel·lícula i els seus creadors. En aquest sentit, Sparling fa referència, entre altres, a la puntuació d'un crític i als comentaris de revistes com 'Variety' tot i que el president de la firma de comunicació MPRM, Marc Pogachevsky, ha demanat disculpes per la carta i ha assenyalat que el guionista no sabia que els continguts de la seva missiva anaven contra les normes i que la carta no va ser revisada adequadament pels representants de Sparling.

L'any passat li va tocar el torn a la pel lícula 'En tierra hostil "i el seu productor es va quedar sense assistir a la cerimònia. Si la investigació conclou que sí que ha hagut" compra de vots ", la cinta protagonitzada per Ryan Reinolds podria ser' castigada 'en els premis. Enterrat' compte la desgràcia de Paul Conroy, contractista civil a l'Iraq, que ha estat segrestat i enterrat viu.