El Festival Gargall 2011 s'estendrà, per primer any, fins a Gironella, Solsona i Vic. El seu director musical, Eduard Finestres, ha assegurat aquest dimecres que ho fan 'amb la idea de difondre i donar a conèixer una petita essència del que és el festival, sobretot com a plataforma de creació'. A Manresa, es mantindrà el Vermell com a 'epicentre de l'experimentació' però també hi ha novetats respecte l'any anterior amb la incorporació de l'Stroika i el Kursaal com a espais. A l'Stroika, hi actuarà el grup de música electrònica francès 'La Phaze'.

Els organitzadors del Festival Gargall 2011 han presentat el certamen al Vermell de Manresa, un local que segons el director musical, Eduard Finestres, continuarà com a 'epicentre de l'experimentació'. De fet, l'organització defineix el Gargall com una 'plataforma de creació' que, aquest any, s'amplia des de la capital del Bages fins a tres comarques veïnes.

A Vic, l'escenari triat és la Jazz Cava. Al Berguedà, s'ha optat per la Font del Balç, un local proper a Gironella. Per últim, a Solsona, arribarà a l'Sputnik. Tal com ha explicat Finestres durant la roda de premsa, 'movem dues bandes locals, Toia i No Parfum, amb la idea de difondre i donar a conèixer una petita essència del que és el festival'.

El festival es defineix al cartell com 'improvisació, soroll i sons nous'. En aquesta línia transgressora, Finestres ha destacat que aquest any s'ha canviat la imatge, i del retrat s'ha passat a 'l'anonimat absolut'. La fotografia és d'Eduard Fígols i el muntatge és del berguedà Jordi Plana, que s'ha inspirat en la primera obra de Mestres Quadreny.

També a Manresa s'amplien els escenaris, amb l'activitat que hi haurà tant al teatre Kursaal com a l'Stroika. Al Kursaal, es farà un concert 'realment experimental i peculiar' segons el director del teatre, Valentí Oviedo. Serà a càrrec dels músics Lluís Coll i Jordi Portabella, integrants de 'Toia', i estarà dedicat a la figura del Mestres Quadreny.

A l'Stroika, tal com ha explicat el seu representant, Dani Castellano, hi haurà 'la part més lúdico-festiva' del Gargall. El cap de cartell serà, segons Castellano, el primer artista internacional que passa per la sala, 'La Phaze', una iniciativa que s'ha portat a terme juntament amb l'entitat Setge Cultural. També actuaran els locals 'E-Bastards' i 'Meneo'.

En el que també hi ha novetats és en la durada del festival. De dues setmanes, passa a celebrar-se durant tot el mes de març. Començarà el dia 3 al Kursaal, amb 'Toia a Lo Mestres Quadreny', i finalitzarà el dia 27, al conservatori de Manresa, amb l'actuació de 'Banda Improvisadors de Manresa', 'Gaf y la Estrella de la Muerte' i 'D.Pressure (Live)'.