Francesc Vila Ginferrer, músic i compositor que va dirigir durant 35 anys la Capella de Música del Burés, ha mort a l'edat de 89 anys, després de patir el procés d'una malaltia degenerativa. El funeral es farà dimecres a les 12 del migdia a l'església del Burés. Nascut a Castellbell i el Vilar el 1922, el músic va ser també pedagog i compositor, amb una creació prolífica que supera el mig miler de cançons. Algunes, com T'he mirat, Les plomes al vent, Cants de vida i esperança i Nadal, llum i misteri formen part del repertori de corals d'arreu del país. Era fill predilecte de Castellbell i el 2004 va ser reconegut amb el premi Bages de Cultura, guardó que atorga Òmnium Cultural.

A més de director de la Capella de Música del Burés del 1952 al 1987, el mestre Vila també ho va ser del Cor Sant Josep de Manresa i del Cor Montserrat i va dirigir l'Orquestra de La Passió d'Olesa. En els darrers temps s'havia encarregat del Cor Parroquial del Burés. Com a pedagog, va tenir una llarga trajectòria en l'ensenyament de la música en diverses escoles del país, i va publicar llibres com Música per a infants i Contes musicats. Pel que fa a la seva feina com a compositor, també és autor de sardanes i música de ballets.

Josep Torras, vicepresident de de la Capella de Música del Burés, ha destacat que la història de la formació coral va estretament lligada al nom Vila, ja que Florenci Vila Vilaseca, pare de Francesc Vila Ginferrer, en va ser fundador en els seus inicis al 1914. I el mestre Vila "en va agafar la direcció així que va tenir l'edat per fer-ho". Segons Torras, el mestre Vila "va marcar una època, perquè a més de director era compositor i feia els arranjaments de les cançons a mida de les veus que tenia a la coral". També destaca que va ser "innovador" a portar la Capella de Música del Burés al festival d'Arezzo a Itàlia ja el 1956 i a introduir en el repertori les primers cançons espirituals negres. Això va fer, segons Torras, que la Capella de Música del Burés "fos la de més renom en el seu moment". Vila també va ser l'impulsor, el 1980, juntament amb Ramon Noguera, del Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre.