La Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona va acollir divendres, a les 8 del vespre, la festa de lliurament dels Premis Bages Juvenils de Literatura i Vila de Cardona, convocats per Òmnium Cultural del Bages i l'Ajuntament de Cardona.

L'acte va tenir la intervenció del grup de jazz manresà Índigo. Tot seguit es van lliurar els premis de les diferents modalitats, dotats per Caixa Manresa i l'Ajuntament de Cardona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, que van ser lliurats per Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan Vinyes, conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, l'alcalde de Cardona, Josep Maria Sala, i el president d'Òmnium Cultural del Bages, Jaume Puig.

Enguany, més d'un centenar de joves autors es van presentar als Premis Bages Juvenils de Literatura i Vila de Cardona. En el gènere de la narrativa curta, en la categoria de fins a 13 anys va gua- nyar La invasió 51, de Miquel Company Muñoz; en la de 14 a 16, L'escletxa, de Bruna de Juana Ferré; i en la de 17 a 20, Enyorança, d'Esther Casas López. Pel que fa a la narrativa historicollegendària, va ser guardonat el treball Jo, una llegenda!, de Carla Navarro Cabré, en la categoria de fins a 13; Detalls de guerra, de Maria Farràs Riu, en la de 14 a 16; i Una llegenda peculiar, de Laia Riu Capdevila, en la de 16 a 20. En poesia, únicament es van presentar treballs en la categoria de menys de 15 anys. Gerard Farré Sala va ser l'autor guardonat gràcies al seu treball Aquest és un món.

Tots els treballs premiats, així com els finalistes, seran publicats, tal com ja s'ha fet en les edicions anteriors, en un llibret editat per l'editorial Zenobita.