Calaf acull aquests dies una curiosa exposició de Queralt Antú, Rousseau: l'homme sauvage. El projecte de l'artista barcelonina, amb vincles familiars a la Segarra, es basa en tres eixos: la filosofia, el disseny i el cinema. Antú, estudiosa d'aquestes tres disciplines, les utilitza originalment amb l'objectiu de despertar consciències. La mostra es pot veure fins demà, diumenge, al Taller Gustavo (carrer del Carrilet), en el marc de la festa menor de Calaf.

Queralt Antú ha ideat una exposició total. El protagonista principal és Jean-Jacques Rousseau, un dels pensadors més importants del segle XVIII, que va influir en gran mesura a la Revolució Francesa. L'artista ha reproduït el rostre i els textos de l'il·lustrat romàntic amb el fi de proposar a l'espectador un nou interès per Rousseau i la seva obra: "ens falten referents ideològics i amb el malestar que hi ha avui penso que la relectura d'aquest filòsof, que forma part del nostre passat, pot servir per inspirar noves revolucions".

Els dibuixos a tinta i pinzell d'Antú combinen els retrats de Rousseau amb textos del pensador. Tots els escrits són creats a partir del llapis i la veladura, amb la pretensió de defensar la cal·ligrafia manual i la seva puresa. En aquest sentit, l'artista, fins i tot ha escrit alguns textos de Rousseau imitant-ne l'escriptura, demostrant un treball pacient, meticulós i atrevit.

La part filosòfica i de disseny es completarà amb el setè art: el cinema. De fet, Antú afirma que la finalitat de l'exposició és gravar una pel·lícula: "tinc escrit el guió per a una pel·lícula que es dirà Conversaciones filosóficas, que tracta de converses entre Rousseau i Diderot. El problema, però, és trobar el finançament. Per això, he decidit que tots els diners que rebi per mitjà de la venda dels quadres de l'exposició els dedicaré a fer el film. D'aquesta manera, tothom que compri una obra es converteix, automàticament, en productor de la pel·lícula".