La mezzosoprano manresana Mireia Pintó serà enguany la persona guardonada amb el Premi Bages de Cultura que anualment atorga Òmnium Bages. Així, el proper divendres, 25 de novembre a les 8 del vespre al saló de sessions de l´Ajuntament de Manresa tindrà lloc el lliurament, juntament amb una nova edició dels Premis Lacetània, un cartell format per 8 premis que s'escolliran d'entre la trentena de treballs presentats enguany.

Com és habitual en els darrers anys de la convocatòria, Òmnium Bages organitza tot un seguit d'actes la setmana prèvia al lliurament, entre els quals, conferències, presentacions de llibres i la Tercera Trobada de Poetes de la Catalunya Central.

L´acte de lliurament de premis es farà el divendres 25 de novembre, a les vuit del vespre, al Saló de Sessions de l´Ajuntament de Manresa. El guardó que rebrà la mezzosoprano Mireia Pintó és obra de l´artista Josep Barés.

La glossa del premiat anirà a càrrec del Sr. Oriol Pérez Treviño, musicòleg i director general de l'Auditori de Barcelona.

Una artista reconeguda

L'artista manresana Mireia Pintó (1968) va cursar els estudis musicals en l'especialitat de piano i cant, amb premi d´honor. Més endavant va perfeccionar la seva formació a Itàlia i a França i va ser guardonada amb importants premis en concursos a Espanya i a Itàlia.

El seu repertori va del període barroc a la música contemporània i inclou l´òpera, l´oratori i el lied. Ha col·laborat amb grups instrumentals de cambra i amb diverses orquestres, sota la direcció dels mestres més prestigiosos. Ha participat en cicles de concerts, festivals i produccions operístiques a Itàlia, Rússia, Holanda, Alemanya, Grècia, Andorra, França, Mònaco, Japó i Espanya. En el camp operístic ha interpretat un ampli repertori i ha actuat també com a solista en diversos oratoris. Des del 1992 forma un duo estable amb el pianista Vladislav Bronevetzky, amb qui ha ofert recitals en diferents països.

Ha enregistrat per a Südwestfünk, BBC Radio 3, Radio Nacional de España-Radio Clásica, Catalunya Música, Radio Netherlands, TVE, TV3, ARTE i Südwestfünk TV i ha col·laborat en l´enregistrament d´un CD amb obres de Joaquim Homs, amb V.Bronevetzky, en l´enregistrament en CD de l´òpera Sly-Wolf-Ferrari, juntament a Josep Carreras, en el DVD de les òperes Il viaggio a Reims-Rossini i Die Walküre-Wagner, i en l´enregistrament del CD One life to live, amb Manel Camp, amb obres de K.Weill i G.Gershwin.

És professora de cant i lied a l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i és l´ànima del Festival Internacional de Música Clàssica Memorial Eduard Casajoana, que organitza l´Associació Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, on actua des del primer any, amb la voluntat que la música clàssica arribi al públic en general i particularment a la gent de Sant Fruitós i el Bages.