Després d'anys amb Yawn, tocant per diverses ciutats de Catalunya i girant amb grups de nivell internacional com Bad Religion, Lagwagon o No use for a name, els membres del grup van voler canviar de rumb i emprendre un nou projecte: Edna. Per presentar-se, els quatre integrants bagencs d'Edna (els exYawn Sergi Albareda, Xevi Padrós i Ernest Larroya; i el baixista de Projecte Bu, Ferran Tomàs) han escollit fer una actuació d'accés gratuït al pati del Kursaal de Manresa, que tindrà lloc avui (20 h). "Tenim ganes de tocar en locals, però la presentació serà com una festa sorpresa, espontània, que la gent es pot trobar mentre passeja", diu Larroya.

Edna afrontarà la presentació com a nou grup nascut a Manresa amb els 13 temes del seu primer disc, Efecte Baskerville, que es posarà avui a la venda. L'estil de la banda segueix el mateix concepte de les seves anteriors propostes, rock amb molta melodia de veu, amb temes ràpids i contundents i d'altres de més accessibles. Tot i així, Larroya assenyala que hi veu "canvis, amb una guitarra que abans era més ràpida. És, però, un canvi volgut, perquè ens hem fet grans. Abans fèiem més punk rock, però l'edat no perdona".

On realment es nota el canvi és en l'idioma, ja que els músics han abandonat l'anglès per abraçar el català. "És la llengua que parlem cada dia i ha estat un canvi de xip per sentir-nos més còmodes", diu el bateria, i afegeix que "no hi ha gaire música com la que fem nosaltres en català". Quant a les lletres, parlen majoritàriament de "temes personals o coses viscudes al nostre voltant, jugant amb l'ambigüitat". Això sí, parlen molt de les pors: la por del fracàs, de perdre coses, de sentir-se diferent... D'aquí el títol del disc: l'efecte Baskerville es refereix a les persones que literalment es moren de por.

El disc es va enregistrar als Estudis Sibelius de Taradell amb David Rosell (Brams i Dept) com a productor i va ser masteritzat als Estudis Sterling Sound de Nova York per Justin Shturtz.