Amb llàgrimes d'emoció i somriures de felicitat. Així va viure Montserrat Minoves l'acte d'entrega del premi Ciutat de Berga a la Cultura, acompanyada del seu espòs, Fernando Barniol, la seva filla, l'exregidora de Cultura, Carme Barniol, membres de l'agrupació teatral La Farsa, que presideix, integrants de les quatre entitats locals a qui l'Ajuntament va reconèixer la trajectòria, amics i coneguts que van omplir la platea del Teatre Municipal de Berga, ahir, al vespre.

"Durant aquest dies he rebut felicitacions de moltíssimes persones, us asseguro que m'heu fet molt feliç. No em pensava que tingués tants, va comentar Montserrat Minoves en el seu discurs d'agraïment pel guardó. " Només per tot això ja val la pena haver arribat fins a l'acte d'avui. Em sento una privilegiada i vull compartir aquest privilegi perquè no és només un reconeixement per a mi sinó també per totes aquelles persones que m'han acompanyat al llarg de la vida: la meva família". La guardona va recordar que els seus pares "em van permetre" fer teatre i anar a la colla sardanista Cim d'Estela "i fer totes aquelles activitats que a mi m'agradaven tant". També va tenir paraules per al seu espòs i la seva filla, que "sempre m'han donat suport i mai els ha dolgut que dediqués bona part del meu temps a les meves aficions". Montserrat Minoves va tenir presents totes les persones que al llarg de cinquanta-tres anys han coincidit amb ella a l'agrupació teatral La Farsa, els presents i els absents.

"Ha estat entre tots que hem aconseguit que La Farsa arribés fins al dia d'avui i espero i desitjo que per molts anys". Minoves no va deixar-se les seves companyes del grup de voluntàries de Càritas, amb les quals des de fa uns anys "acostem aquesta cultura més popular a les residències d'avis de Berga". La presidenta de La Farsa va tenir paraules d'agraïment per a les entitats que l'han proposat pe ral premi, per al consistori i també per a Jaume Vima, que fins fa només una setmana era regidor de Cultura. "Es mereix d'una manera molt especial el meu reconeixement", va dir Minoves.

Per la seva banda, l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, va destacar la tasca de Montserrat Minoves. Així mateix va lloar i agrair la feina que fan les persones que treballen en les entitats que ahir van rebre plaques pels seus 25 i 50 anys. Per aquest ordre van ser la coral de l'Escola Municipal de Música, el grup de pintors Verdaguer7, els Pastorets Infantils del Teatre Patronat i l'Agrupament Escolta i Guia Santa Maria de Queralt i Geralda de la Portella.

Les festes de Santa Eulàlia serveixen per reconèixer els berguedans i les entitatsMontserrat Minoves, al centre amb el guardó, posa amb membres de La Farsa i l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, a la dretaLa regidora Sílvia Salvador amb Dani Perona i Jordi Sabata, de la coral de l'Escola Municipal de Música de Berga, que ha fet un quart de segle El grup Folkincats va cloure l'acte