02 de maig de 2012
02.05.2012

EXPOSICIÓ 40 ANYS REGIÓ7 | SANT JOAN DE VILATORRADA


Amaral i Feliu Ventura trien el Konvent de Cal Rosal per rodar-hi els seus videoclips

Els responsables del centre destaquen que, projectes "llaminers"
a banda, s'han convertit en un niu d'artistes de la "contracultura"

02.03.2012 | 01:00

El Konvent de Cal Rosal està de moda. Recull els fruits de 20 anys de posar a disposició dels artistes un espai singular i la difusió de la seva feina, uns projectes que "són arriscats i van al límit. Nosaltres hi creiem i hi apostem, i això ens retorna amb molta energia", afirma Pep Espelt, una de les sis persones que formen el nucli dur del centre. Entre els fruits que ara es recol·lecten s'inclouen propostes "llamineres" com els rodatges dels darrers videoclips de la banda de Saragossa Amaral i del cantautor valencià Feliu Ventura.
Espelt, però, destaca que l'activitat que acull el Konvent és "espectacular i imparable, i n'estem molt contens". El centre cada cop acull més artistes i més projectes, "que encara que no siguin mediàtics tenen una gran potència". Així, "s'ha creat una bola interessant, sempre en l'àmbit contracultural, que feia falta; i que implica no només el Berguedà, sinó el Bages, l'Anoia i el Solsonès".
Tots aquests projectes del niu d'artistes en què s'ha convertit Cal Rosal ha empès els seus responsables a recollir-los en la nova web de movimentpuntzero (www.puntzero.org), perquè "si fóssim a Europa, el nostre projecte seria normal. Però som al Berguedà, on gaudim de certa puresa". A més, aquest mes de març el Konvent presentarà el catàleg dels projectes acollits el 2011.
El Konvent, que també posa a disposició dels artistes un petit hotel per allotjar-s'hi gratuïtament mentre desenvolupen els seus projectes, ha obert recentment la convocatòria de la setena edició de la mostra artística Konvent.0; "i l'allau de propostes ha estat exagerada". El Konvent.0 tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 de juny. D'altra banda, aquest espai de Cal Rosal també acollirà una part de l'edició del Gargall, que se celebrarà del 25 al 27 de maig. De cara al setembre, presentaran un llibre autoeditat, que ja serà el segon.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.