14 de maig de 2012
14.05.2012
Regió7

Moià acull la presentació de la novel·la "Rojals", que és ambientada a la comarca

15.03.2012 | 01:00
Feliu Africà, autor de Rojals

Feliu Carreras i Carreras, que signa amb el pseudònim de Feliu Africà, presentarà demà (20 h) al claustre de l'Escola Pia de Moià la novel·la Rojals, que s'ha inspirat en llocs, personatges i fets del Moianès. Segons l'autor, en aquest relat "he volgut acostar-me a una colla de vivències i experiències personals, plasmades en un ambient rural com el Moianès, amb la qualitat de viure a pagès".
Així, a Rojals, Feliu Africà exposa la vida d'una colla de personatges, en una història dividida en quatre parts. A la primera, es troben a Moià un noi de pagès i un altre de ciutat que, a través de l'escoltisme, es faran amics i compartiran vivències. A la segona, qui parla és la casa de Rojals, en la qual els pares, fills i altres habitants van vivint les seves històries. En la tercera, els dos amics, ja més grans, estudien i encaren la vida d'adults, el servei militar, i el pagès aprèn a fer les feines del camp. La novel·la acaba amb una colla d'esdeveniments dels dos protagonistes principals que fan referència a la Catalunya Nova i la Vella i a les diferències entre el poble i la ciutat.
Feliu Carreras i Carreras va néixer a Sabadell el 1949 i durant la seva infància i adolescència va passar molts estius a Moià. Va estudiar per ser escolapi i va exercir a Olot i a Moià. Després es va secularitzar, però sempre ha estat vinculat com a mestre a l'Escola Pia. Carreras ha escrit altres llibres, que no han estat editats. La presentació de demà, precisament al claustre de l'Escola Pia, anirà a càrrec de Jaume Clarà, historiador local i director de Modilianum.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.