02 de juny de 2012
02.06.2012
40 Años

INSCRIPCIÓ | 40È ANIVERSARI I PREMIS REGIÓ7

40 Años

Assumptes de família a l'escenari

Enric Macià, que ha participat en 46 edicions de la Innocentada de Manresa, dirigirà la farsa del 2013 El seu fill Ernest és l'autor del guió, en el qual la ciutat vol ser seu olímpica d'hivern

02.06.2012 | 17:47

La Innocentada de Manresa del 2013 serà la número 56. Enric Macià (Manresa, 1946) ja hi ha participat en 46, i en la que farà número 47 no tindrà un paper fàcil: en serà el director general i, així, tindrà sota el seu comandament les cap a 150 persones que s'impliquen les representacions de la farsa manresana. A més, el text que es representarà (Manrússia Ciutat Olímpica) no és d'un autor qualsevol. El seu fill, el periodista esportiu Ernest Macià Ballús (Manresa, 1980), va guanyar el concurs de guions de la Innocentada amb una història en la qual l'alcalde de Manresa, per tal de ser reelegit, decideix que la ciutat presenti candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern i, d'acord amb el protocol, els representants del Comitè Olímpic Internacional es desplacen a la capital del Bages.
Però Enric Macià no ha estat pas la primera opció de la Comissió Innocentada de Manresa a l'hora de triar director. Els assajos ja haurien d'haver començat fa un parell de mesos, però no es trobava director. Se'n van temptejar diversos, però no podien assumir el repte per motius de feina. Veient que el calendari se'ls tirava a sobre, van acudir a tot un veterà que, de tota manera, no ha dirigit mai un espectacle d'aquesta envergadura. Enric Macià va dir que "sí" sentint-se identificat amb una frase de Josep Maria Espinàs quan anava amb els Setze Jutges: "la lletra és nostra, la música és nostra i la culpa és nostra". En aquest cas, "el guió és nostre, la direcció és nostra i la culpa és nostra". Així, no amaga que en la seva decisió hi ha pesat "en el 80%" el fet que el guió a representar l'hagi escrit el seu fill.
Però no queda tot entre pare i fill. Enric Macià va conèixer la seva dona, Maria Dolors Ballús (Manresa, 1948) en la Innocentada del 1970 (Parador el Cérvol). La parella és incondicional de la farsa; i en l'edició en què el fill (que només va sortir a escena fins als 13 anys) és el guionista i el pare el director, la mare (que forma part de la Comissió Innocentada) es reserva el paper de segona ajudant de direcció (el primer ajudant serà Xavier Cura). I sortiran tots tres a l'escenari? Enric Macià farà "un petit paper cap al final". Ballús no té paper assignat, però "alguna cosa faré". Ernest Macià, que treballa a Catalunya Ràdio els caps de setmana, "a tot estirar saludarà el primer divendres de funció".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.