Fomentar el diàleg entre diferents disciplines artístiques en un espai com el Konvent de Cal Rosal és l'objectiu assolit de la setena edició del Konventpuntzero. Enguany, sota la temàtica del pecat i l'error, la quarantena de propostes que ocupen les estances de l'antic convent d'aquesta localitat amb un passat tèxtil, han eclipsat els visitants que han passat durant el cap de setmana per la mostra, i que avui encara poden fer-ho.

Ahir al migdia, la veu d'una soprano ressonava per les velles estances d'aquest edifici descuidat i deteriorat, mentre els visitants se sorprenien i estudiaven detalladament les propostes escollides. Era una de les actuacions previstes durant tot el cap de setmana, que es combinaven amb la mostra permanent dels artistes. Pintura, escultura, música, fotografia i performances. Tot s'hi val sempre i quan al darrere hi hagi una persona més enllà del resultat. Així ho corrobora Pep Espelt, impulsor del projecte i director artístic, mentre corre escales amunt i avall, comprovant que tot està sota control i que els artistes i visitants conflueixen còmodament en aquest espai de diàleg.

Un espai, però, provocatiu i que pretén cridar l'atenció d'aquells que han decidit acostar-s'hi. Alguns, saben què hi trobaran. Altres creuen que ho saben i s'acaben sorprenent, i molts d'altres, potser la majoria, arriben intrigats i ofereixen alguna cara de sorpresa quan entren en una sala on hi ha un contenidor d'escombraries al terra amb quilos de pa sec escampat al seu voltant. És art, un art diferent al que es pot trobar en un museu convencional i que fa que els visitants deixin fluir la imaginació. Les obres han estat concebudes per aquest espai, per les habitacions d'un edifici vell però alhora místic i màgic ambientat a la perfecció perquè les obres prenguin vida.

Noms consolidats en el camp d'aquest art, però amb la voluntat d'acollir-hi propostes fresques i joves, i també de la comarca. Que Cal Rosal pugui acollir la mostra de les característiques del Konventpuntzero és una sort, segons Pep Espelt. "Nosaltres ens acostem al poble i els berguedans ens reben molt positivament." Per mostrar aquest acostament, enguany la mostra s'ha ampliat en alguns establiments de Cal Rosal amb el projecte Emergents.

40 propostes artístiques van omplir les habitacions i espais del KonventUn contenidor d'escombraries d'on sortien quilos de pa secLa Guerrilla del Ganchillo presentava la seva proposta omplint una sala de fils360 graus per observar, girant sobre un mateix eix, l'ambientació d'una habitació