26 de juny de 2012
26.06.2012

La música espiritual entrarà per tercer cop als temples romànics bagencs

Abans de cadascun dels quatre concerts previstos s'explicarà la història i l'arquitectura de l'indret

27.04.2012 | 02:00
Jordi Clotet, Anna Pérez, Francesc Junyent, M. Àngels Blasco, Albert Giménez i Joan Calmet en la presentació de la programació d'enguany

El tercer cicle Música i Romànic torna al maig i al juny amb el doble objectiu de donar a conèixer les esglésies romàniques de la comarca del Bages i de gaudir de la música més espiritual. El cicle constarà de quatre cites que permetran conèixer de prop el convent de les Caputxines i l'Oller del Mas de Manresa, i les església del Roser de Súria i de Santa Eugènia de Relat d'Avinyó. Els encarregats de posar-hi la música seran Muom, una coral de cants harmònics; Alla Luce Ensemble, un conjunt de música antiga; Albert Galbany Trio, que proposa música clàssica de l'Índia; i el cantautor Eduard Canimas, que presentarà Sagrat Cor, el seu tercer disc en solitari. Poc abans de cada concert, es farà una visita guiada amb una explicació històrica i arquitectònica de l'indret. Les entrades costaran entre 8 i 10 euros.
El coordinador de Música i Romànic, Albert Giménez, ha explicat que la principal novetat en aquest tercer cicle, a nivell musical, és la diversitat. En aquest sentit, ha assenyalat que el cicle s'obrirà el 6 de maig al convent de les Caputxines de Manresa amb el concert de Muom, que, segons Giménez, és una formació única al món i "molt curiosa".
El cicle està organitzat pels Amics de l'Art Romànic del Bages, una entitat que compta amb 240 socis i que té com a principal finalitat la divulgació, la recerca i la conservació de tots els aspectes culturals i artístics relacionats amb l'edat mitjana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.