L'artista Salvador Clotet Solà (Gelida, 1929), membre fundador del Grup 13 i expresident del Cercle Artístic de Manresa, va morir dilluns a l'edat de 83 anys. Clotet, que també era molt aficionat a l'atletisme, fou pintor, dibuixant, gravador i cartellista autodidacte, amb una intensa activitat al Bages.

L'actual president del Cercle Artístic de Manresa, Eduard de Pobes, va lamentar ahir "profundament" la mort de Clotet. De Pobes va destacar la "gran tasca" que el pintor havia dut a terme en el si de l'entitat, des que en va agafar les regnes l'any 1991 en substitució de l'aleshores president Andreu Argelich: "Salvador Clotet va donar un enorme impuls al Cercle. La seva feina va ser molt bona, sobretot, perquè l'entitat es trobava llavors en una època força convulsa. Clotet va ser una persona seriosa que va organitzar moltíssimes activitats, com excursions, sortides a museus, etc.", explica De Pobes.

A més, l'actual president del Cercle Artístic de Manresa afegeix que durant l'etapa de Salvador Clotet al capdavant de l'entitat manresana el Cercle va aconseguir de passar, aproximadament, "d'uns 130 socis fins a uns 285", una xifra que pràcticament iguala els socis que l'associació té en l'actualitat, recorda De Pobes.

Salvador Clotet també va ser un dels dotze fundadors del Grup 13, l'any 1988. El col·lectiu de pintors bagencs també va perdre, l'any passat, una altra de les seves ànimes, Andreu Descals.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà, a les 11 del matí, a la sala Montserrat de la Funerària Fontanova de Manresa.