La cardonina Elena Ruiz, juntament amb Bernat Vilaplana, es van endur ahir a la nit el Goya del cinema espanyol al millor muntatge per Lo imposible, la pel·lícula de José Antonio Bayona que ja els va fer guanyar el mateix guardó en els Gaudí del cinema català.

La 27a edició del premis Goya es continuava celebrant a l'hora de tancar aquesta edició al Centre de Congressos Príncep Felip de Madrid, presentada per Eva Hache.

El guardó per a Ruiz i Vilaplana es va conèixer a 3/4 d'11 de a nit i els encarregats d'obrir el sobre per fer-lo públic van ser Rosana Pastor i Marc Clotet. Era el primer Goya dels catorze als quals optava el film de Bayona, amb Naomi Watts i Ewan MacGregor de protagonistes i unes xifres de recaptació que l'han convertit en la pel·lícula espanyola més vista de la història. Davant seu hi havia Blancaneu, de Pablo Berger, amb divuit nominacions, i Grupo 7, d'Alberto Rodríguez, amb setze; i darrere, El artista y la modelo, de Fernando Trueba, amb tretze nominacions.

Ruiz, com informava aquest diari en l'edició de dissabte, ja va estar nominada anteriorment als premis Goya pel muntatge del film El orfanato, també dirigit per Bayona. En aquesta ocasió no es va endur el guardó. En canvi, sí que va recollir el del llavors Premi Barcelona de Cine, que es convertiria posteriorment en els Gaudí.