L'actriu manresana Asunción Balaguer, vídua del també actor Paco Rabal, estrenarà dins de les Sessions especials de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya que se celebrarà a Lleida l'abril el documental sobre la seva vida titulat Una mujer sin sombra, dirigit per Javier Espada i que es projectarà després al festival de Màlaga. Segons va informar la Mostra, en aquesta peça Asunción Balaguer desgrana els seus records al costat de Rabal però també la seva relació amb Buñuel, Picasso, Lorca, Rafael Alberti i Miguel Hernández, entre d'altres.

La preestrena del documental tindrà lloc el dilluns 15 d'abril, a partir de les 20 h al CaixaForum de la capital del Segrià, amb la presència, a més d'Asunción Balaguer, del director Javier Espada i del seu productor, Luis Miñarro. El documental es complementarà amb el curt Luisa no está sola (Celia Ri-co-Clavellino, 2012), protagonitzat per Balaguer, en la que és fins ara la seva última actuació davant la càmera, i pel recentment desaparegut Fernando Guillén.

Dins de les Sessions especials de la Mostra també destaca la preestrena del documental Marsé habla de Marsé, centrat en la figura de l'escriptor català, que reflexiona sobre les seves novel·les més conegudes (des d'Últimas tardes con Teresa a El embrujo de Shangai passant per Si te dicen que caí. El seu director, August M. Torres, presentarà el documental el dimecres 17 d'abril (Caixafòrum, 19 h). Jorge Meyer, habitual col·laborador de la Mostra, presentarà el seu últim documental, Mujer, nosotras en Colombia dins de les Sessions Especials, el dimarts, 16 d'abril (Caixafòrum, 18 h).