El fenomen d'adolescents.cat, una pàgina web amb més de 20.000 visites diàries, 140.000 usuaris únics al mes i més de tres milions d'impressions, arribarà al dia de Sant Jordi convertit en un supervendes, amb pròleg del jove actor Carlos Cuevas, en què reflexiona sobre el procés de créixer. Editat per La Galera, que ja porta quatre edicions, és número u en l'índex de vendes de llibres infantils i juvenils des de fa tres setmanes. El volum se centra en el que els adolescents volen conèixer sobre l'amor, els estudis, el sexe, les relacions amb els pares o les xarxes socials, entre altres temes.

El periodista Ernest Codina, de 27 anys i artífex del web amb el també periodista Roger Carandell, explica que tot va començar com un blog el 2010, però van acabar apostant per convertir-se en portal de notícies destinat als més joves, fins a arribar els últims mesos a més de 24.000 fans a Facebook i 13.049 seguidors a Twitter.

Segons el seu parer, l'èxit a Internet té a veure amb el fet que tracten els temes amb "rigor, però també amb ganes d'entretenir, dient les coses tal com són, des del sexe al que ha de ser el pas per l'institut, sense oblidar notícies sobre els ídols d'aquesta franja d'edat". Dirigit a joves d'entre 14 i 21 anys, el llibre està concebut com un manual de consulta en el qual s'inclouen les qüestions i els articles més llegits al ciberespai.

Codina indica que sempre tenen l'assessorament d'experts, com ara psicòlegs i professors d'institut. Davant la demanda del volum, el periodista avança que estan preparant una segona part amb nous continguts, a més d'una presentació pública, el 20 d'abril a La Maquinista de Barcelona, amb Carlos Cuevas, actor de Polseres vermelles, Mikel Iglesias, i actuacions musicals.