'Paperipècia' és el mot resultant d'ajuntar les paraules paper i peripècia. Aquest és el títol que ha escollit el pallasso manresà Marcel Gros pel seu últim muntatge que ha estat l'escollit per inaugurar aquest dijous al vespre la 24a edició de La Mostra d'Igualada Fira de teatre infantil i juvenil. "Tot comença amb un tros de paper que embolicava un regal que em van fer i, en veure'l, vaig començar a fer-hi formes, a inflar-lo i a embolicar els somnis". Marcel Gros assegura que en el seu darrer muntatge intenta fer màgia "amb coses senzilles" i pretén transmetre el missatge que "molt sovint és més bonic jugar amb un tros de paper o la caixa d'una joguina que no pas amb la joguina en si".

El conegut pallasso manresà Marcel Gros és l'encarregat d'inaugurar oficialment aquest dijous al vespre la 24a edició de La Mostra d'Igualada Fira de teatre infantil i juvenil amb l'estrena del seu darrer muntatge 'Paperipècia'. "És el primer cop que assumeixo el repte de fer l'espectacle inaugural i això suposa una mica més de pressió, però a mi m'agrada treballar sota pressió", ha confessat en una entrevista a l'ACN Marcel Gros.

'Paperipècia' és una paraula inventada que surt d'ajuntar les paraules paper i peripècia. Gros relata que l'espectacle va néixer "a partir d'un tros de paper que embolicava un regal que em van fer. Vaig agafar el regal però, en veure el paper, vaig dir: ui! Això és màgia. I vaig començar a donar forma al paper, a inflar-lo i a embolicar els somnis i d'això tracta l'espectacle".

A partir d'aquest particular paper de regal, Marcel Gros converteix els esdeveniments quotidians en un univers imaginatiu. D'aquesta manera, el pallasso manresà converteix una caixa de cartró i un tros de paper en un personatge de l'espectacle o construeix invents com la màquina de fer ballar el paraigües. "Sempre estic imaginant quina una en puc fer amb les coses més senzilles", ha afegit.

Marcel Gros sempre intenta transmetre un missatge al públic que l'observa i, en aquesta ocasió, es tracta de la inventiva. "Vull transmetre la idea que moltes vegades és més maco jugar amb el paper o la caixa de la joguina que no pas amb la joguina en si que ja juga sola com ara la 'play box wii station 4 de tercera generació'", ha expressat.

Amb més de 20 anys de carrera en solitari a l'esquena, Marcel Gros assegura que en cada espectacle intenta "pujar un graonet més". "Sempre miro de construir el meu univers, el pallasso va amb mi, cada cop sé més coses i intento aplicar-les per sorprendre d'una manera nova", ha afirmat. "Molta gent diu que sóc un pallasso diferent però allò que intento fer és estar una mica al dia i intentar fer moltes coses per interessar el públic i estic trobant un llenguatge que lliga molt amb el públic que em ve a veure que és tota la família".