Amb gairebé tres dècades de carrera a l'esquena, la companyia bagenca Teatre Mòbil estrena a La Mostra d'Igualada el seu 15è espectacle, 'Sense Solta'. "Està format per diferents números que es van entrellaçant però que no tenen cap mena de lligam entre ells". Així s'explica un dels seus integrants, Atilà Puig, qui assegura que "el nostre esperit i la nostra ànima és de pallassos però no som pallassos de circ, sinó que som pallassos de teatre i això fa que tinguem unes característiques especials". Es tracta d'una obra "molt simple" que "amb pocs mitjans intenta fer riure". Un concert, un rodatge o una llegenda irlandesa són alguns dels esquetxos que protagonitzaran els tres integrants de Teatre Mòbil.

Després de presentar 'Les Trifulgues dels Germans Garapinyada' a l'edició del 2011 de La Mostra d'Igualada, ara la companyia bagenca Teatre Mòbil arriba amb un nou espectacle, 'Sense Solta'. A diferència de l'anterior muntatge que presentava una història argumentada, en aquesta ocasió Marc Fonts, Jordi Girabal i Atilà Puig presenten un espectacle format a partir d'esquetxos que, aparentment, no tenen cap lligam entre si. "Es tracta d'una obra sense solta, plena de sorpreses i de números que es van entrellaçant", han apuntat ells mateixos en una entrevista a l'ACN.

Teatre Mòbil considera que el seu darrer muntatge es pot interpretar com un retorn als seus orígens per "la simplicitat de les coses". Atilà Puig ha assegurat que a 'Sense Solta' el públic hi trobarà "un pallasso molt reconeixible, que amb pocs mitjans pot fer riure". "En el nostre esperit i ànima som pallassos, però anem a un teatre i expliquem coses, per tant, no som pallassos de circ sinó de teatre i això fa que tinguem unes característiques especials", ha matisat Puig.

'Sense Solta' comença amb l'arribada de tres pallassos en un escenari que es preparen per actuar. Tot sembla estar a punt però de cop s'adonen que hi passa alguna cosa estranya perquè al seu davant tenen tot de cadires buides i, en canvi, el públic està situat darrere de l'escenari. Davant d'això, els tres comediants es pregunten qui s'ha equivocat, si estan del dret o del revés i investiguen la manera de solucionar-ho.

Un concert, un rodatge, un restaurant o una llegenda irlandesa són alguns dels esquetxos que protagonitzaran els tres integrants de Teatre Mòbil. "Plantegem diferents situacions per les quals passaran els tres pallassos i en cada escena aniran adquirint diferents caràcters", ha apuntat Puig, qui ha afegit que "es tracta d'un joc des del principi fins al final on ens anem intercanviant rols i situacions".

Quinze espectacles a l'esquena

Aquest any Teatre Mòbil compleix 29 anys de carrera i 'Sense Solta' és el quinzè espectacle que produeixen. Tanmateix, asseguren que "cada espectacle que fem és el primer per nosaltres i mirem de trobar nous al·licients". Un d'ells, Jordi Girabal, assegura que "malgrat que cada espectacle que fem sigui nou per nosaltres tenim un bagatge al darrere i, per tant, mirem de no repetir-nos". En aquesta ocasió, el també pallasso bagenc Marcel Gros ha estat l'encarregat de dirigir l'espectacle.

"La Mostra és la nostra fira"

Els integrants de Teatre Mòbil -Marc Fonts, Jordi Girabal i Atilà Puig- han assegurat que, sempre que poden, estrenen els seus espectacles a La Mostra d'Igualada "perquè sabem que vindrà el nostre públic i els nostres programadors". "La Mostra és la nostra fira i sempre ens ha anat molt bé", han assegurat. Creuen que si un espectacle funciona bé al certamen igualadí "sabem que aquell any treballarem i ens programaran i si fallem a La Mostra, malament rai".

Els tres actors han assegurat que la crisi "és molt present" en el seu món però han matisat que "els espectacles que hem anat fent han funcionat i els hem pogut mantenir prou bé". Tot i això, han expressat que "amb aquest nou espectacle intentarem continuar trampejant la crisi i esperant temps millors".