La companyia de Copons (Anoia) Tot Circ estrena a La Mostra d'Igualada el seu darrer espectacle 'Pirates de Circ'. Es tracta d'un muntatge pensat per a tots els públics on dos pallassos, el Tastacirc i el Tastet, recreen l'imaginari del món dels pirates a través de números d'equilibris i malabars. Un dels actors, Miquel Montiel, ha explicat a l'ACN que l'argument se centra en dos pirates que salpen d'un port per emprendre un viatge amb l'objectiu de trobar un fabulós tresor. "Fem números de malabars amb gabinets i pistoles i també d'altres d'equilibri", ha explicat Montiel. A més, a l'escenari no hi faltaran tots els elements típics d'un vaixell pirata com són els bidons, els canons o les veles.

'Pirates de Circ' és una de les divuit estrenes que es poden veure a La Mostra d'Igualada d'entre les 48 propostes que s'hi presenten. La companyia anoienca Tot Circ és l'encarregada de posar en escena aquest muntatge que recrea l'imaginari del món dels pirates. Els coneguts pallassos Tastacirc i Tastet -interpretats pels actors Miquel Montiel i Joan Valentí- es transformen en autèntics pirates per anar a la recerca d'un tresor.

Un dels protagonistes, Miquel Montiel, ha explicat que es tracta d'un espectacle de pallassos dirigit per a tots els públics "on anem intercalant tot tipus de números divertits". A 'Pirates de Circ' es combinen els equilibris i els malabars i, a més, s'hi poden trobar tots els elements característics d'un vaixell pirata com els ganivets, les pistoles, els canons o els bidons.

De la seva banda, la responsable de la companyia Tot Circ, Elisabet Tomàs, ha explicat que en el seu darrer muntatge combinen els números de circ amb gags d'humor i entreteniment. "Hem trobat aquesta fórmula de barrejar el circ amb l'humor per arribar a tots els públics", ha expressat Tomàs, qui ha afegit que "dins dels espectacles hi fiquem números de perill, d'equilibris i de malabars".

Més de 25 anys apropant el circ a tots els públics

La companyia Tot Circ, amb seu a Copons (Anoia), fa més de 25 anys que es dedica a produir espectacles familiars. A més, un dels seus trets distintius és la seva carpa de circ estable que porta per nom 'Circ a les Feixes'. Cada any, passen per aquest espai unes 15.000 persones, entre escoles i públic familiar.

La responsable de la companyia, Elisabet Tomàs, ha explicat que la clau del seu èxit ha estat poder combinar la producció d'espectacles de petit i gran format, amb els tallers de circ que ofereixen per a escolars i famílies. "Intentem esquivar la crisi, tot i que costa moltíssim, perquè els espectacles familiars són el primer que han suprimit molts ajuntaments en les festes majors", ha apuntat Tomàs. A més, també es queixa que l'increment de l'IVA cultural ha estat "el punt més negatiu de la crisi", ha conclòs.