És el seu primer àlbum il·lustrat. La santpedorenca Rosa Alonso Garcia s'ha llançat a la piscina i s'ha autoeditat l'obra La iaia té una cosa que no es treu, sobre l'Alzheimer a l'entorn familiar. El llibre es presenta avui a les 8 del vespre, a la llibreria Petit Parcir de Manresa. Alonso estarà acompanyada de la infermera Montse Vila, especialitzada en Alzheimer i membre de la FUB i de l'AFABBS (Associació de Familiars amb Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès).

És, explica l'autora, "una obra per a tots els públics" que tracta un tema punyent. Traslladar-ho a un àlbum il·lustrat ha estat fer-ho al seu propi "llenguatge".

La iaia té una cosa que no es treu, de 28 pàgines, on la imatge i el text "són igual d'importants", està narrat des del punt de vista de la néta, que percep com la seva àvia canvia i, de rebot, la seva relació. La idea va néixer, subratlla Alonso, a partir d'una sessió de treball amb "un grup de nens de primària".

El llibre, que es va presentar el 3 d'abril a Santpedor, es pot trobar al web (http: //ves.cat/c5uA), tant en format e-book com imprès, i en català, castellà i anglès.