L'espai de música i gastronomia D'Arrel de Manresa oferirà un tast inèdit del nou indie americà amb un cicle ideat per la promotora local Raons de Pes. Les tres bandes capdavanteres en el gènere independent dels Estats Units que formen el cartell són: Lac La Belle (Detroit), Arborea (Maine) i A Hawk and a Hacksaw (Nou Mèxic).

Manresa tindrà l'oportunitat excepcional d'escoltar uns grups inèdits per aquestes contrades. Fins i tot alguns dels artistes nord-americans desembarcaran al Bages per presentar, en exclusiva a Catalunya, els seus nous treballs. L'excepcionalitat del programa ha provocat que els vint-i-cinc abonaments posats a la venda la setmana passada s'exhaurissin en un sol dia.

Lac La Belle, Arborea i A Hawk and a Hacksaw són tres propostes diferents que tenen com a denominador comú l'absorció de la seva cultura popular per projectar-la al segle XXI mitjançant una interpretació actual.

En aquest sentit, Eduard Serra (Raons de Pes) va destacar ahir a la tarda -en la presentació oficial del cicle dut a terme al mateix D'Arrel-, que les tres bandes beuen "sense vergonya" de la tradició del seu país i l'apropen al "pop contemporani" generant quelcom nou. Serra es va mostrar satisfet per la resposta del públic obtinguda fins al moment i afirma que diverses persones de fora de la comarca, sobretot de Barcelona, han mostrat el seu interès per assistir al concert d'A Hawk and a Hacksaw.

Aquesta actuació, prevista per al 12 de maig (10 euros), és la principal atracció del cicle, ja que serà l'únic concert a Catalunya en el qual Jeremy Barnes -llegenda de l'indie folk nord-americà dels 90- i la seva parella, Heather Trost, presentaran el seu setè disc, You have already gone to the other world.

Arborea és un altre dels grups llaminers i inquietants que inclou el programa. Els de Maine arriben de gira per Europa amb un nou treball sota el braç (Fortress of the sun) després de l'importantíssim èxit de crítica i de públic que van rebre amb l'àlbum catredalici Red planet (2011). En el seu concert al D'Arrel, el dia 7 de maig (7 euros), oferiran un repertori de regust folk embolcallat d'un caràcter ambiental.

El cicle l'encetarà diumenge que ve (19 h, 7 euros) Lac La Belle, un duet que transporta la música rural ianqui de principi del XX a l'estètica decadent associada al cinturó insdutrial d'EUA.

Aquesta iniciativa enforteix les relacions de Raons de Pes i D'Arrel, que ja han col·laborat altres vegades.