El públic infantil i la vocació solidària són presents en el catàleg de Zenobita Edicions de cara a Sant Jordi amb tres títols. El segell manresà també fa de l'esport un dels seus trets destacats en el repertori de mitja dotzena de novetats que presenta enguany, una relació a la qual es pot sumar la segona edició del llibre sobre minerals que ja va publicar la temporada passada.

Dotze escriptors i dotze dibuixants signen l'obra col·lectiva Puzle de contes, un encàrrec del Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central. Els autors es posen a la pell de persones que manifesten autisme i creen una història diferent cadascun d'ells, algunes molt realistes i d'altres amb un to més fantasiós i màgic.

Al país de les marietes... arriba el circ! és un treball del Punt d'Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal del Bages que ha escrit Maria Navarrete i il·lustrat Cristina Villa. Els petits i vermells animalons són els protagonistes d'una història pensada per explicar a nens i nenes que el sexe no és un condicionant per a la igualtat entre els gèneres.

Manel Justícia és l'autor d'El nen enamorat de la lluna, on un infant fa un petó a l'astre i el fa enrojolar. Amb partitura i cançons de Xevi Matamala, el llibre posa en paper la cantata organitzada per l'Associació Catalana d'Escoles de Música, que es va representar fa un mes al Parc del Fòrum de Barcelona amb diferents centres acadèmics del país.

Tradició esportiva

Dos clubs esportius de la Catalunya Central han vist recollida la seva història en un llibre. L'historiador Francesc Comas és el responsable de Bàsquet Manresa. 40 anys a l'elit, on s'exposa la incidència social de l'entitat a la capital del Bages a través de quatre dècades durant les quals ha estat gairebé sempre a la màxima categoria del basquetbol estatal.

Tal com va explicar ahir en una entrevista publicada a Regió7, Comas creu que una de les principals virtuts del Bàsquet Manresa ha estat "la implicació", ja que "tothom ha estat al seu lloc". No és en va que la permanència del club a l'elit del basquetbol espanyol ha estat considerada com un miracle a causa del migrat pressupost de que el primer equip de l'entitat disposa cada temporada.

L'altre col·lectiu esportiu historiat per Zenobita és el Club de Futbol Navarcles, la trajectòria del qual s'explica en un llibre de Joan A. Fernández i Manuel Zúñiga. L'entitat és gairebé centenària, ja que es va fundar el 1919, i el volum es fa ressò tant de les alegries com les tristeses de tan dilatada trajectòria, així com es fa esment de les entitats associades (Penya Navarclina, AT Navarcles i Associació CF Veterans Navarcles).

Un Sant Jordi més, Zenobita publica el recull de treballs de recerca dels alumnes de batxillerat dels centres del Bages. En aquesta ocasió hi ha prop de mig centenars d'estudis d'alumnes de disset instituts de la comarca. Finalment cal destacar la segona edició d'Elements i recursos minerals.