S'anomenen Grup d'Artvint-i-upercent i són un col·lectiu d'artistes plàstics bagencs amb un nom que vol mostrar "el dol" en què viu el sector cultural. Fins dijous exposen a Cal Sitjes d'Artés la mostra titulada Per amor a l'art. Una declaració d'intencions que posa els punt sobre les is.

Cal Sitjes recull el treball de 16 artistes, tretze dels quals han participat en l'elaboració d'una obra col·lectiva, una mena de mosaic que ha estat, explica Quim Moya, "el punt de trobada" de tots ells. Aquesta obra de creació comunitària, El nostre temps, la nostra vida, realitzada a Cal Gras d'Avinyó, s'inicia a partir de l'esbós de gran format pintat per Moya a partir de la pel·lícula Seven, els set pecats capitals, i la primera part de la Divina comèdia de Dante, l'Infern.

En ella, una retícula de rostres -amb una excepció- dialoguen expressivament entre ells. És la suma de dues teles de pràcticament 2x5 metres que, dividida en segments, conforma una estructura narrativa sobre l'ésser humà, les seves múltiples cares. Els responsables de l'obra, amb la qual el visitant topa frontalment en obrir la porta de Cal Sitjes, la signen Armand Pons, Aroa Vicancos, Eva Soto, Francesc Palomas, Gabriel Villegas, Jaume Moya, Joan Vives, Marina Berdalet, Quim Moya, Sebastià Plans, Miriam Cameros, Anna Recasens i Maria Picanyol.

Paral·lelament a aquesta obra de gran format, la sala d'exposicions Cal Sitjes acull, també, una mostra del treball individual d'Armand Pons (nou lluminosos quadres a l'oli que mostren la transformació, la metamorfosi, la llavor dels éssers vius); de la ceramista Maria Picanyol (dues grans peces oposades en la forma i en el color que presideixen, a l'entrada, l'exposició); del responsable de Cal Gras, Quim Moya (sis acrílics que mostren uns rostres vius, potents, però amb mirades inquietants); de Xavier Pous (el relleu d'un crist a mig camí ente Orient i Occident); de la madrilenya Zaida Escobar (una penetrant visió de la maternitat); de l'escultor Martí Morros (tres peces dobles de ferro rovellat que juguen amb el buit i la forma simbolitzant els individus); i de Sebastià Plans (tres retrats tractats a partir d'una imatge digital, violents, que semblen voler sortir de l'enquadrament).

L'exposició es pot visitar en horaris de biblioteca: avui, de 10.30 a 13.30 h; i, també, dilluns i dimarts, de 15.30 a 20.30 h.