El Joan Casadesús i la Mar Estruch no les tenien totes. Ella està embarassada i temien que els toqués una localitat incòmoda. I n'hi havia algunes. A platea s'hi podia veure, ahir, una cadira amb un assecador de perruqueria -dels que tenen forma d'ou i s'hi ha de col·locar el cap- i fins i tot un reclinatori. Per sort, els va tocar el sofà. "Hi estem molt còmodes. És com si estiguéssim a casa mirant una pel·lícula", comentaven aquests veïns de l'Ametlla de Merola. L'Associació Cultural l'Esplai va portar ahir a terme una protesta amb esperit reivindicatiu i sarcàstic: omplir el teatre de cadires dels veïns per demanar que d'una vegada s'hi instal·lin les butaques.

A la taquilla, un dels responsables de l'entitat, Mateu Fité, ja avisava els espectadors que els seients eren diferents de la resta de teatres que haguessin anat i que si estaven incòmodes podien canviar de cadira. La majoria d'espectadors eren de l'Ametlla i ja sabien què s'hi trobarien. La resta, ho va trobar divertit. "Hem rebut algunes trucades de persones preguntat si havien de portar les cadires de casa", comentava Fité. Però no calia, el dia anterior ja les tenien totes. Unes dues-centes. Els responsables del teatre van passar pels carrers del nucli amb una furgoneta tot recollint les cadires que els veïns cedien per a la protesta. N'hi havia de tots els colors i formes.

Hi actuaven els coneguts còmics d'Arbúcies Carles Xuriguera i Fel Faixedas (exTeatre de Guerrilla) amb l'espectacle Live. Quan van arribar, van trobar la situació més que divertida. "Creiem que el teatre, així, fa molt de goig. No haurien de treure aquestes cadires. Són molt originals". Els actors van dir que estaven encantats que els veïns portessin les seves reivindicacions en un espectacle seu. "El problema és que aquesta iniciativa es porta a terme en un nucli petit i el ressò no és gaire gran. Si això arriba a succeir en una sala de Barcelona, tots els grans mitjans ho treuen qualificant la protesta d'original i imaginativa. Fins i tot la Titiana Sisquella en parlaria", ironitzaven els dos actors. Els còmics van fer esment de la problemàtica del teatre en la funció. I és que comentaven que abans mai no s'havien trobat que els espectadors portessin les cadires de casa seva.

Responsables de l'associació cultural, com Moisès Boixadera, Marc Fité i Rubén Victoria, comentaven que entenen la situació complicada de les administracions, però es queixen que el teatre té una mancança important, ja que l'equipament no té butaques. "Fem aquesta protesta sense estar enfadats. Només volem que les administracions se'n recordin. No només ens hem adreçat a l'Ajuntament de Puig-reig. També hem trucat a d'altres portes, però no hi ha diners", es lamenten des de l'entitat.