Diferents espais públics de Súria s'han vestit amb una inèdita mostra d'art al carrer amb divuit obres centrades, sobretot, en la figura femenina però també en la infantil, de l'escultora Marta Solsona. A banda de les obres que es poden veure a l'espai públic, l'artista barcelonina inaugura avui (19 h) una mostra a la sala Cal Balaguer del Porxo. Després, amb la col·laboració de l'Escola de Música, es farà un recorregut pels diferents espais on s'han instal·lat les seves obres, algunes de les quals van requerir el suport d'una grua de grans dimensions, perquè es tractava d'escultures de gran format.

Les divuit escultures es poden veure a la Casa de la Vila (interior i exterior), plaça de Sant Joan, plaça de la Serradora, església i l'escola de Salipota (exterior), centre de salut, L'Esplai, escola bressol Petit Estel, escola Francesc Macià, escola Mare de Déu de Montserrat, escola Sagrat Cor de Jesús i institut Mig Món. Aquesta és la primera vegada que Súria acull una mostra artística d'aquest tipus al carrer, amb l'objectiu d'integrar les escultures en els entorns quotidians i apropar l'art a les persones. Les escultures de Marta Solsona, de línia figurativa i influenciada pels grans mestres de l'escultura clàssica grega, es podran veure fins el 21 de juny. La mostra de Cal Balaguer del Porxo es podrà visitar fins al 30 de juny, dissabtes d'11 a 14 h, i de 17 a 20 h; i diumenges i festius, d'11 a 14 h.

Marta Solsona ha exposat a Catalunya, País Valencià, Galícia, Madrid, Andalusia, Cantàbria, França, Alemanya, Estats Units, Itàlia, Suïssa, Àustria i Emirats Àrabs. La figura humana és la gran protagonista de l'obra de Solsona.