Ahir eren les 6 de la tarda i encara no havia esmorzat. Just acabar els assajos en què James May li traspassa la feina de director musical de l'espectacle El Rey León, que la productora Stage Entertainment fa dos anys que fa triomfar al teatre Lope de Vega de Madrid, Sergi Cuenca (Puig-reig, 1976) demanava un entrepà d'hamburguesa de pollastre. Mentrestant, explicava a Regió7 la complicació d'incorporar-se a un espectacle que ja fa temps que és en cartell i en què "tot està estudiadíssim. Qualsevol petit canvi pot comportar problemes en plena funció. Qualsevol cosa que jo variï afecta a tothom".

Cuenca destaca d'aquest musical, que en gairebé cap de les funcions ha baixat d'una ocupació del 100% de les localitats, que "és Disney". Amb aquesta afirmació engloba el fet que l'espectacle "reprodueix la pel·lícula en escena, amb actors, cosa que fa que tot vagi lligat amb tot i no hi hagi res gratuït". Per aquest motiu, ahir responsables de Disney van seguir els assajos de l'espectacle, que també aprofita per canviar alguns actors del repartiment. A més, afegeix el berguedà "escenogràficament és molt potent i hi ha una gran coordinació entre la música i l'escena".

La partitura d'El Rey León és obra d'Elton John (música) i Tim Rice (lletra) i Cuenca en destaca que conté "molts ritmes africans" que posen pressió a la coordinació entre artistes a escena, amb la complicació afegida que hi ha dos percussionistes que, en comptes de ser a la fossa amb els altres músics, se situen en dues llotges del teatre. "La ubicació d'aquests percussionistes és atractiva per al públic, i la comunicació amb ells és clara, però no és el mateix que si estiguessin a la fossa".

La d'aquest diumenge és la darrera funció en la qual James May dirigeix els músics d'El Rey León al teatre Lope de Vega de Madrid. Al cap de dos anys d'assumir aquesta tasca, se'n retorna a casa, als Estats Units. Després de dues setmanes d'assajos, i a l'espera d'un assaig tècnic que tindrà lloc dimecres, aquesta tasca serà per a Sergi Cuenca. Mentre no s'acaba de definir el dia concret, la direcció dels músics a la fossa serà a càrrec dels dos assistents musicals que té aquest gran muntatge.

Renúncia per la filla

Sergi Cuenca i El Rey León estaven predestinats a trobar-se. La productora Stage Entertainment ja va oferir la direcció musical d'aquest musical al berguedà fa tres anys, quan s'estava començant a preparar. "Però llavors va néixer la meva filla, i el càrrec implicava passar molt de temps a Madrid, i vaig dir que no. Ho va agafar James May i vam dir que, si anava bé, al cap d'un parell d'anys faríem el canvi". Així, com que El Rey León triomfa a Madrid (només s'aturaran les funcions les dues últimes setmanes de juliol), el relleu està lligat.

Cuenca arriba al musical de sons africans després de participar en les audicions per muntar Chicago a Moscou i per a la producció de Los Miserables que farà gira per Espanya. A més, ha estrenat a l'Auditori el concert Lluny de Broadway, amb el qual Daniel Anglès, d'El Musical Més Petit, celebra 18 anys de trajectòria, i que es vol portar de gira.