"Sempre hi haurà amants dels llibres, que per a nosaltres són objectes preciosos", afirma Anna Roca, dissenyadora i historiadora de l'art manresana que, amb Miquel Sanchis, bibliotecari des de fa més de set anys de l'equipament veïnal de les Escodines, inaugura avui la llibreria Papasseit, situada en un local d'uns 60 metres quadrats a la plaça Gispert, que anteriorment havia acollit un establiment de roba de casa. En un moment en què obrir un negoci és agosarat, i encara més si és dedicat a la cultura, els dos manresans sostenen que la seva aposta és "molt viable. El món editorial ja ha patit per la pujada de l'IVA i cal establir una nova relació qualitat-preu amb el llibre".

La llibreria Papasseit aportarà a Manresa un nou concepte de negoci: el dels llibres de segona mà amb una mitjana de preus d'entre 3 i 9 euros. No és un establiment concebut com un magatzem, sinó que "oferim llibres de qualitat, tant de contingut com de format". S'han nodrit tant de compres a l'engròs d'altres establiments de llibres de segona mà com de donacions de familiars, amics i veïns i ofereixen tot tipus de temàtiques: narrativa, teatre, poesia, literatura infantil i juvenil... i volen anar enriquint-se en especialitats com art, guies de viatge, gastronomia, zoologia... Sanchis destaca que, a més de revalorar el rol del llibreter que "ja sap els gustos dels clients", també faran propostes de "valor afegit, com combinar llibre i pel·lícula o llibre i música".

Els prestatges de l'establiment estan ordenats amb el sistema de biblioteca i, de fet, l'establiment té un racó de lectura, per a clients que vulguin fullejar abans de comprar. La proposta de Sanchis i Roca també pretén "aportar un valor social" al nucli antic, així que amb l'ànim d'"estimular l'hàbit de lectura" s'oferirà servei de biblioteca amb préstec per als veïns del barri i s'organitzaran activitats culturals com exposicions d'art, presentacions de llibres o recitals de poesia. El local, en coherència amb el negoci, s'ha remodelat amb materials de segona mà i els promotors volen potenciar la col·laboració amb altres establiments.