Més de cinc milers d'espectadors van aplaudir l'estiu passat les representacions de Treballs d'amor perduts i una xifra similar confia la companyia Parking Shakespeare que s'apleguin a partir de dilluns al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona per veure Nit de reis, la nova proposta del col·lectiu teatral que comanda el manresà Pep García-Pascual. Sota la direcció d'Iban Beltran, el grup escenificarà ara una de les comèdies més cèlebres del dramaturg anglès amb l'augment a divuit funcions com a principal novetat, en comptes de les catorze del juliol passat.

Nit de reis tindrà una àmplia quota manresana de la mà dels actors Mireia Cirera, Carles Gilabert i Pep García-Pascual, als quals se suma Eli Guasch en tasques de producció. En les hores prèvies a afrontar l'hora de la veritat del cinquè repte estiuenc de la companyia, nascuda el 2009, García-Pascual va invocar ahir a l'estima per la cultura explicant que "com sempre, fem l'obra a l'aire lliure i no fem pagar entrada. Tampoc passem el barret, el deixem al mig de l'escena perquè tothom qui vulgui, si creu que ha de valorar la nostra feina, faci l'aportació que cregui convenient. Però si algú no pot, que no deixi de venir per això".

Parking Shakespeare interpretarà Nit de reis poques setmanes després de liquidar els bolos de Treballs d'amor perduts, el projecte del 2012, que es va allargar fins aquest juny gràcies, entre altres, a les actuacions de Manresa i del Festival Shakespeare de Barcelona. L'acceptació assolida pel públic durant els quatre primers anys de vida ha estat la clau per obtenir un suport econòmic de 6.000 euros de l'Ajuntament de Barcelona, l'únic ingrés de la companyia juntament amb les contribucions voluntàries dels espectadors. A més, Parking té el suport en material de la firma de calçats Munich.

Segons Iban Beltran, el director escollit pel muntatge vigent, "Nit de reis parla d'incomunicació i d'amors no correspostos. L'adaptació que n'hem fet manté l'essència, tant dels temes i la trama com dels personatges, sense perdre mai de vista que allò que caracteritza aquest projecte és l'alegria de fer teatre". El color negre copa el vestuari d'un grup que interpretarà peces musicals compostes per Òscar Castellà. En cada funció hi haurà una breu aparició de persones que han treballat amb Parking en un moment o altre.