El jurista i politòleg Joan Ridao, exsecretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, és un dels protagonistes de la programació d'Angle Editorial per a la represa de l'activitat després de les vacances. El segell manresà publi- carà un llibre sobre la corrupció de qui actualment és un dels membres del Consell de Garanties Estatutàries, màxim òrgan jurídic consultiu de la Generalitat. La narrativa, el Barça i la celebració del tricentenari de la guerra de Successió són altres temes del repertori que prepara Angle per al proper mes de setembre.

La banalització de la corrupció és el títol provisional d'un llibre en què Ridao analitza l'empobriment de la cultura democràtica causat pel descrèdit de la política i la sensació cada cop més estesa que entre la classe dirigent hi ha una malversació més o menys generalitzada. Convertida en una de les grans preocupacions socials a l'Espanya del segle XXI, la corrupció és un dels grans culpables de la desfeta de l'ètica pública, segons contarà Ridao en el volum que ha d'aparèixer d'aquí a unes setmanes.

La producció editorial relacionada amb la guerra de Successió va en augment i la firma manresana s'hi suma amb una agenda que detalla cronològicament els esdeveniments del 1714 per tal que l'usuari del dietari pugui anar coneixent cada dia del proper any el seu paral·lel de fa tres segles. Els textos són del catedràtic F. Xavier Hernàndez Cardona i les il·lustracions, de Guillem H. Pongiluppi, un tàndem que ja va publicar el curs passat amb Angle 1714. El setge de Barcelona.

La lliga blau-grana

Seguint l'exemple de temporades anteriors, el segell bagenc publicarà Barça. Les imatges de la temporada 2012-2013, un nou recull d'instantànies preses pel fotògraf Miguel Ruiz al llarg de l'anterior exercici futbolístic acompanyant l'equip. La lliga dels cent punts i la quarta Pilota d'Or de Leo Messi són algunes de les fites que la càmera de Ruiz va captar des de primera fila, en una obra que també incorpora el fitxatge de Neymar.

En el camp de la no-ficció, Francesc Torralba signa Un mar d'emocions, un llibre de regal en el qual el doctor en Filosofia i Teologia orienta el lector per un catàleg de fins a seixanta emocions. El llibre parteix del principi que aquests sentiments humans són capaços de provocar el millor i el pitjor de les persones.

Asha Miró és l'autora de Paraules retrobades, un homenatge al seu pare, malalt d'Alzheimer. El llibre aplega les paraules escrites per l'home des del convenciment que, malgrat que la malaltia és irreversible, un cop fixades al paper ja no se les pot endur l'oblit. Sylvia Lagarda, autora de Fantasmes de Barcelona, reprèn la relació amb Angle amb un altre títol que invoca la part més oculta de la capital catalana, Misteris de Barcelona per no dormir, que s'adreça al públic juvenil. El llibre està il·lustrat per Guillermo Capaces.

Noves veus narratives

Andreu Grau i Ramon Tolosa són les dues apostes d'Angle per a la seva col·lecció de novel·la. Grau és el responsable de Les desventures d'Arquímedes Cadavall, títol provisional per a la història d'un home que, buscant el seu pare desaparegut a Terrassa, fa balanç del seu passat. Per la seva part, Tolosa firma Les coses invisibles, la narració d'allò que succeeix a les vides que s'entrecreuen en un accident a l'Eixample de Barcelona. Un incident i un instant a partir del qual les existències implicades canvien de rumb.