Les dates de l'estrena a TV3 de la telesèrie Olor de colònia, basada en el best-seller de la puig-reigenca Sílvia Alcántara i rodada en escenaris del Berguedà, s'han tancat aquesta mateixa setmana. La producció, de tres hores de durada, s'emetrà dividida en dues parts els dies 14 i 15 d'octubre. Abans, però, hi haurà l'ocasió de gaudir a Manresa de la projecció, en format cinema, de l'audiovisual dirigit per Lluís Maria Güell i guardonat en el darrer festival Zoom d'Igualada. L'esdeveniment tindrà lloc el divendres 4 d'octubre a la sala 1 del multicinemes Bages Centre, amb capacitat per a 300 espectadors.

La preestrena d'Olor de colònia és una iniciativa de l'Associació del Festival de Cinema de Manresa, que va organitzar tretze edicions del Fecinema, un projecte que han abandonat enguany per manca de finançament, i de Regió7, que serà qui disposarà de les invitacions per poder assistir a l'esdeveniment. Els subscriptors del diari gaudiran d'avantatges per aconseguir-ne. En l'organització de la preestrena també hi participen TV3, la productora Diagonal TV i ACEC Bages Centre.

La projecció d'Olor de colònia a Manresa anirà precedida d'una presentació a càrrec del director i d'actors d'un extens repartiment encapçalat per Maria Molins i Pep Planas. Les tres hores de minisèrie, que a la televisió es repartiran en dos dies d'emissió, faran que també en la projecció al Bages Centre es faci una mitja part.

La presentació a Manresa d'Olor de colònia s'avança, també, a la previsible preestrena que la productora Diagonal TV i TV3 volen organitzar a Barcelona durant la setmana prèvia a l'emissió per la televisió. La producció, amb guió adaptat per Toni Cabré, retrata el món de les colònies tèxtils del Llobregat, amb relacions de poder i submissió, a partir d'una història d'amor complicada.

Manuel Quinto, el president de l'Associació del Festival de Cinema de Manresa, té bona part de culpa que Olor de colònia es preestreni a Manresa. Explica que ja li va agradar molt la novel·la d'Alcántara i que quan el seu amic Lluís Maria Güell (Les veus del Pamano, Ermessenda) va presentar la telesèrie al Zoom d'Igualada va tenir "curiositat per veure-la, i la veritat és que agafa l'esperit de la novel·la. Canvia l'estructura narrativa i les tres hores passen molt ràpid. Pot sorprendre".

Així, Quinto va prendre la iniciativa per projectar la sèrie "en un cinema on poguessin cabre el màxim nombre de persones". El crític de cinema defensa que "val la pena veure" la producció en pantalla gran perquè "és diferent a la televisió. Són sessions especials que conviden a reflexionar".

Aquest esdeveniment és el primer que organitza l'Associació del Festival de Cinema de Manresa després del comiat del Fecinema. Quinto assenyala que l'entitat "està activa i pot generar altres propostes. Aquesta serà la prova per veure la viabilitat de tirar-les endavant. Tenim tendència a apostar pel cinema". Per això, creu que "hem de demostrar certa resistència d'activitat malgrat la crisi i traves com l'IVA del 21 % a la cultura.".