04 de novembre de 2013
04.11.2013

Basilio Astúlez ensenya el seu mètode coral a Manresa

El director del Leioa Kantika Korala va reunir fins a cent vint docents d'arreu de Catalunya, ahir, en un seminari al Conservatori de Música

04.11.2013 | 00:00
Els participants en el seminari es van moure i van cantar al ritme de Basilio Astúlez

El Conservatori de Música de Manresa va viure ahir un concorregut seminari sobre pedagogia del cant coral infantil i juvenil impartit per Basilio Astúlez, director del grup basc Leioa Kantika Korala que dissabte a la nit va protagonitzar un peculiar concert de temàtica vampiresca al teatre Kursaal de la capital bagenca. Fins a cent vint docents d'arreu de Catalunya van participar en la trobada que es va celebrar al llarg de la jornada dominical a través d'un reputat conductor de cors per a nens i joves.
Astúlez va passar bona part de la setmana a Manresa per prendre part en tres activitats de signe divers. Des de dimecres fins divendres, va impartir un taller amb els membres del Cor Juvenil del Conservatori manresà, quatre assaigs que van tenir l'epíleg d'un concert en el qual va prendre part, a més dels cantaires bagencs, el seu cor de veus blanques de la localitat biscaïna de Leioa.
Dissabte, el director va estar al capdavant de l'actuació del Kursaal (que es ressenya en l'article contigu a aquest). Diumenge, Astúlez va canviar de registre i va compartir el seus coneixements i el seu mètode de treball amb professors i estudiants interessats en el camp de la pedagogia musical i la direcció coral. Aplegats a l'auditori del darrer pis del Conservatori, els assistents van comprovar la capacitat didàctica que ha convertit Astúlez, armat amb un piano i un entusiasme que es va manifestar inesgotable, en un director de prestigi en el camp del cant coral infantil i juvenil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.