El taller de lirisme que ha organitzat la llibreria Papasseit de Manresa, situada a la plaça Gispert, va arrencar dissabte amb Carles Hac Mor (Lleida, 1940) i Ester Xargay (Sant Feliu de Guíxols, 1960) de protagonistes. Els alumnes que van assistir a la seva lliçó magistral, que tenia com a punt d'arrencada parlar de què tracta la poesia, van ser una quinzena, d'una gran varietat d'edats i repartits entre homes i dones.

Montse Torrents, de 45 anys, és logopeda i professora universitària, i explicava abans de començar que, tot i que treballa les patologies del llenguatge, "m'agrada no deixar de banda la part estètica del llenguatge". Mercè Vidal, mestressa de casa de 56 anys, escriu poesia en unes llibretes, i assisteix al taller per "la curiositat d'aprendre, i veure si m'atreveixo a anar més enllà". La impulsora de la iniciativa, Anna Roca, es mostrava satisfeta de l'acceptació: la majoria s'han apuntat al taller complet, que consta de cinc sessions en les quals participaran altres poetes catalans actuals considerats entre els millors: Enric Casasses, Núria Martínez-Vernis, Josep Pedrals i David Caño. Alguns alumnes no poden seguir el curs perquè, si bé la primera sessió va ser en dissabte, les següents es faran en dijous.

Hac Mor i Xargay van aconseguir crear un bon ambient entre els assistents al taller, fins al punt que es va allargar més enllà de l'hora i mitja prevista. Van començar amb una explicació teòrica sobre les avantguardes del segle XX: futurisme, dadaisme i surrealisme. I, seguint aquest camí, van passar a la pràctica, amb uns exercicis d'escriptura automàtica, com fer un rodolí. Seguidament, van sortir a la plaça, on van fer un recital, que va seguir un bon nombre de públic.