Els lligams familiars del compositor sallentí Carles Cases amb Pere Casaldàliga (a través de la relació d'amistat epistolar entre la seva mare i el bisbe balsarenyenc) estan en el substrat del naixement de la Suite Araguaia. Diàlegs musicals amb Pere Casaldàliga, una obra on el bagenc posa música a la poesia en llengua portuguesa del sacerdot, a qui ha visitat sovint els darrers anys. La composició tindrà la veu de Carme Canela amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, acompanyats d'una desena d'instrumentistes més i un cor de veus, i s'estrenarà al Kursaal de Manresa el 20 de desembre.

El concert de Cases és un dels plats forts de la programació musical del teatre manresà per al proper semestre. En clau també local, Manresa veurà el nou projecte de Manel Camp Quartet amb Lídia Pujol, Ressorgir 2014, estrenat al Born el maig passat; i el darrer espectacle del director Jordi Purtí que, després de l'incontestable èxit d'Operetta, torna amb l'humor i la clàssica amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i Concerto a tempo d'umore.

L'aclamat nou treball de Sílvia Pérez Cruz amb Raül Fernández, Granada, també arribarà al teatre manresà al costat de veterans noms de l'escena com Maria del Mar Bonet, Chenoa, Carlos Núñez, Joan Isaac i Rosario. La quota indi-pop la posaran Love of Lesbian i Mishima; la nostàlgia, la gira de comiat de l'Orquestra Plateria; i el tradicional concert de tribut el protagonitzarà el polifacètic Manel Fuentes amb la The Spring's Team. En clàssica, el retorn de l'OSV.