Salelles se suma al programa del Tricentenari que impulsa la Generalitat amb un concert de la banda de les Terres de l'Ebre Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries que es farà divendres (22 h), a l'era de Cal Tatjé. Organitzat per l'Associació de Veïns de Salelles, té el suport de la Generalitat i la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola.

L'espectacle que proposen Els Quicos és Jota profana, una paròdia en format de lliçó magistral que repassa la presència de la jota durant el segle XVIII. Ho fan a partir d'un document del 1734 en què el bisbe de Tortosa condemna un ball pecaminós perquè permetia el contacte entre homes i dones. La lliçó serà un concert on el grup exposarà les seves teories sobre l'origen i antiguitat de la jota catalana i les influències de la cultura islàmica.

Com expliquen des de l'organització, amb la programació d'aquest concert "convergeixen la voluntat de l'entitat veïnal de dinamitzar l'activitat cultural de Salelles, i la de ser partícips del gran projecte de país que, amb més d'un miler d'activitats previstes, contribuirà a divulgar els fets del 1714 arreu de Catalunya". Les entrades es poden adquirir al preu de 10 euros al Casal Cal Sanmartí i a la seu de l'empresa Crilosa SA, a Salelles; i al establiments Francesc Carafi Perruquers i l'estanc Sant Domènec, de Manresa. També a www.kursaal.cat.