10 de juliol de 2014
10.07.2014

Rutes per fer caminar els nens

Una guia ofereix una dotzena d'itineraris a les comarques del Bages,
el Berguedà i el Solsonès que conviden les famílies a descobrir el territori a partir d'àrees de pícnic i amb propostes assequibles per a tothom

10.07.2014 | 00:00
El monestir de Sant Benet de Bages és en una de les rutes

D
otze excursions, una per mes. I un llibre a l'any, fins a exhaurir el país. El Rafel, nascut el 2004, i la Queralt (2006) són els afortunats conillets d'índies dels seus pares, Barbara Vastenavond (Dendermonde, Bèlgica, 1977) i Rafael Servent (Barcelona, 1976), dos veïns del Camp de Tarragona que publiquen cada mes de maig una guia d'itineraris per fer amb nens. Van començar amb el seu territori, van continuar per les Terres de l'Ebre i ara li ha tocat el torn a la Catalunya Central. I els dos menuts, encantats de la vida.
Barbara Vastenavond va parlar ahir amb aquest diari des de la Garrotxa, on el quartet passa uns dies de vacances tot preparant les rutes de la quarta guia de la col·lecció, que apareixerà el 2015. "Nosaltres tenim un portal, www.exploratgn.cat, on es poden trobar propostes d'oci i turisme per a famílies", explica la coautora del llibre. "Un dia vam tenir la pensada de treure una guia en paper, i l'editor de Cossetània, Jordi Ferrer, va creure que fins i tot podíem fer-ne una col·lecció. Nosaltres ens hi vam comprometre i ja hem tret tres guies", afegeix Vastenavond.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.