El grup de pop indie Love of Lesbian escenificarà les seves cançons més íntimes en un nou espectacle, "Miralls & Miratges", que portaran de gira per tot Espanya l'últim trimestre d'aquest any i que a Manresa farà parada el 24 d'octubre.

La gira començarà l'11 d'octubre al teatre Auditori de Sant Cugat i prosseguirà a Viladecans (17 d'octubre), Vic (18 d'octubre), Manresa (24 d'octubre), Terrassa (25 d'octubre), Granollers (31 d'octubre), Girona (1 de novembre), Madrid (7 de novembre), Càceres (8 de novembre), Ibi (Alacant) (14 de novembre) i Barcelona (4 de desembre).

Encara amb dates per confirmar, també tenen previst actuar a València, Oviedo i probablement Sevilla.

A diferència dels concerts que Love of Lesbian interpretarà als festivals d'aquest estiu, "Miralls & Miratges" se centrarà exclusivament en "els temes més introspectius, més tranquils, més feridors" de la seva discografia", ha assenyalat avui el guitarrista Julián Saldarriaga.

Aquest nou projecte va néixer, ha explicat Saldarriaga, a final de 2013, quan el grup va decidir que, després de la seva gira d'aquest any, "desapareixeria" de l'escena espanyola el 2015, quan centrarà les seves actuacions a Llatinoamèrica i prepararà el nou disc.

En aquest espectacle, on la posada en escena anirà a càrrec de Guillem Albà, es barrejaran ombres xineses, titelles i altres disciplines visuals.

"Volem oferir la part més teatral del grup i per a això vam donar un repertori a Guillem Albà, qui juntament amb Blai Rodríguez ha confeccionat un muntatge que ha estat una troballa per a nosaltres", confessa Saldarriaga.

Per a "Miralls & Miratges", la banda indie ha elegit més d'una vintena de "temes que podrien ser les cares B, cançons que mai toquen en directe" com "Limusines", "Història d'una hac que no volia ser muda", "Res", "Música d'ascensors", "1999", "Octubre", "La meva primera combustió", "La mirada de la gent que conspira" o la popular "John Boy", encara que en versió tango.

Tots aquests temes, ha afegit Saldarriaga, seran portats a l'escenari d'una manera més narrativa, escenificada, si bé, ha advertit Albà, "no és una obra de teatre, encara que sigui teatral, doncs en definitiva no deixa de ser un concert".

El cantant Santi Balmes ha precisat que amb "Miralls & Miratges" volien "mimar al seguidor més seriós o el més procliu a buscar la poesia", una línia que els allunya dels temes més humorístics o sarcàstics, els hits que normalment demana la gent en tots els concerts.

En aquesta versió "seriosa" de Love of Lesbian tenen cabuda "els temes més melancòlics" de la seva carrera musical, que conformen, ha dit Balmes, "el mobiliari emocional" de la banda.

L'escenografia de l'espectacle "jugarà amb les imatges visuals que suggereixen cadascun dels temes i al final hi ha un fil conductor que uneix totes aquestes imatges", ha avançat Albà, qui ha concretat que sobre l'escenari haurà unes caixes de cartró de les quals sortiran personatges, idees, llums, que tan és convertiran en el 'skyline' d'una ciutat o en el terrat d'una casa amb antenes i roba estesa.

Saldarriaga ha assegurat que "vist l'esforç realitzat per a aquest espectacle, segurament reprendran la gira el 2017", després del 2016 dedicat a la gira de presentació del nou disc, en el que treballaran durant 2015.

"El 2015 no estarem a casa fent vida contemplativa", ha afirmat Saldarriaga, doncs la intenció de Love of Lesbian és actuar a l'Argentina, Colòmbia, Xile i Mèxic com ja van fer a la capital mexicana el 2013. "Provar per veure si hi ha realment un interès pel grup", ha confessat Balmes.